Live, Recensies

Drake @ Sportpaleis: Over het hoogtepunt heen?!

Foto: Anthony Hilliard.

Oorspronkelijk plande de Amerikaanse superster Drake om het Sportpaleis twee maal in te palmen, maar door een tegenvallende ticketverkoop werd zijn verblijf in Antwerpen met een show ingekort. De vorige keer dat de rapper in Antwerpen stond, mocht hij dat nog doen voor twee vlotjes uitverkochte Sportpaleizen. De hype om Drake te gaan zien, is dus duidelijk gaan liggen, wat ons na zijn spectaculaire show verbaast. Met niet minder dan 26 nummers, een grootse scène en vernieuwende showelementen kregen we namelijk aardig wat aangeboden. Jammer dat na de show wel het podium meer blijft hangen dan de prestatie van Drake zelf.

De Canadese rapper en zanger Tory Lanez heeft voornamelijk dezelfde fans als Drake en zo was het dan ook geen verrassing dat zijn show bij het publiek op veel bijval kon rekenen. Met leuke tracks, bakken vol zelfvertrouwen en een aardige portie autotune waande Lanez zich een veertigtal minuten koning van de wereld. Althans dat was hetgeen hij uitstraalde en ons zelf deed geloven. Spectaculaire zaken te zien of te horen kregen we niet, maar alles paste binnen het plaatje en was te genieten. Leuk setje dat op 30 juni op het nieuwe urbanfestival Vestiville herhaald zal worden.

Foto: Anthony Hilliard.

Met acht verteerbare minuten vertraging gingen de lichten uit voor het spektakel dat Drake te bieden had. Met een James Bond achtige intro ging de Canadees op klopjacht en kwam hij zijn immense podium opgelopen om er met “8 Out of 10” meteen aan te beginnen. Omvergeblazen werden we niet meteen en ook het daaropvolgende “Mob Ties” was wat wakjes om voor vuurwerk te zorgen. Toch was Drake onder de indruk van Antwerpen en scandeerde hij na “Started From The Bottom” dat het één van zijn favoriete openingen van de tour was. 

Met vallende sterren ging het verder. Hiermee bedoelen we niet de plaatsen waar er momenteel geflitst wordt, maar het vuurwerk dat tijdens “Jumpman” voor oogverblindende visuals zorgde. Ook tijdens het nummer leek Drake voor het eerst helemaal op dreef en kregen we ook qua raps het één en ander geboden. Even later waanden we ons tijdens “Elevate” in de hemel en kregen we door mini drones schitterende sterren boven Drake’s hoofd te zien. Niet veel later vloog ook nog eens een Lamborghini over de tribunes. Aan vliegende objecten dus geen gebrek en aan autotune overigens ook niet.

Halfweg de show verdween de hoofdrolspeler van de avond voor een klein kwartier van het podium en liet hij zijn DJ Tiffany Calver & Tory Lanez nog eens even het roer overnemen. De reden voor dit bizarre intermezzo, weten we niet, maar het zorgde wel voor sfeer want het publiek ging helemaal los. Wanneer Drake dan terugkeerde, bracht hij wat rust in de set door het rappen even achter zich te laten en o.a. “Passion Fruit” en “Shot For Me” in rustige versies te brengen, die door hun gebrek aan pit en ziel helemaal niet overtuigden. Het tempo van de show was helemaal vervlogen en geraakte er vervolgens moeilijk terug in.

Foto: Anthony Hilliard.

Als zelfs je gigantische hits “One Dance” of “Hotline Bling” het moeilijk hebben en het sensuele “Work” niet echt voor hysterie zorgt, heb je op zich eigenlijk een probleem. Net die momenten moeten er spot on opzitten, want dat is hetgeen waar mensen hoofdzakelijk hun geld voor geven. Ook special guest Popcoon kon met zijn korte acte de presence niets noemenswaardig toevoegen aan de bij momenten zeer droge set. Gelukkig bracht “Fake Love” daar een welgekomen verandering in en was het uiteindelijk toch weer prijs. Het startschot van een veel pakkender einde. 

Het publiek moest en zou nog krijgen waarvoor het gekomen was, namelijk een slotfase waarbij nog eens stevig gedanst kon worden. De ene medley volgde de andere op en zorgde vooral op het middenplein voor sfeer. “In My Feelings”, “Nonstop” en uiteindelijk “God’s Plan” waren momenten, die de show uiteindelijk nog konden redden. Met vuurwerk, confetti en heel wat lichteffecten sloot Drake zijn show in Antwerpen af. 

Foto: Anthony Hilliard.

Waren het te hoge verwachtingen die ervoor zorgden dat we niet helemaal weg zijn van Drake’s show? Waarschijnlijk, want visueel zat de show fabuleus in elkaar en kregen we heel wat spannends te zien. Te betreuren is het dan als het muzikaal niet helemaal op hetzelfde niveau zit en we veel backing tracks en autotune te horen kregen. Drake heeft zeker talent, maar werd door zijn grote show bij momenten helemaal opgeslorpt. Heel wat media stelde de afgelopen dagen in vraag of de hype rond Drake over is, maar een definitief antwoord kunnen en zullen we niet geven. 

14 april 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief