Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single R.O. x Konoba – “I Could Be”

‘Soort zoekt soort’ zeggen ze weleens. Die uitdrukking is op vele vlakken toepasbaar op R.O. x Konoba, twee producers met zin voor avontuur en ambitie. Na een eigen parcours bewandeld te hebben in de muziekindustrie, kruisten hun wegen in 2015. Hun eerste samenwerking “On Our Knees” vergaarde wat airplay bij ons, maar het waren vooral Polen en Georgiërs die er pap van lustten. Met miljoenen streams en optredens op grootse festivals in die landen werden ze daar beschouwd als echte supersterren. In Vlaanderen en Wallonië blijven ze nog onder de radar. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

Het avontuurlijke in hen deed een nieuw project ontstaan. Tien maanden op wereldreis, tien verschillende landen waar ze halt zullen houden. Elke maand proberen ze zoveel mogelijk mensen te leren kennen en cultuur op te snuiven. Het eindresultaat vertaalt zich dan in een maandelijkse single met de touch (kenmerkende geluiden, lokale artiesten…) van het land waarin ze vertoeven. Niet alleen aan het auditieve, maar ook aan het visuele besteedt het duo aandacht: bij elke track hoort een videoclip, je wordt dus als het ware meegezogen in hun avonturen. 

De laatste van de tien singles heet “I Could Be” en is opgenomen in Japan. Zonder videoclip merk je weinig van de invloed van het land van de rijzende zon en is het nummer goed zonder meer, zoals er van dancetracks dertien in een dozijn bestaan. Als je het hele concept bekijkt, is het tweetal wel met verve geslaagd. Voor een vijftal minuten waan je je in Japan en word je begeleid op de tonen van “I Could Be”. R.O. en Konoba hebben er een interessant project opzitten dat ongetwijfeld smaakt naar meer. Op vijf mei releasen ze het album met de tien bijhorende singles in de Botanique, allen daarheen dus!

Facebook R.O. Facebook Konoba Instagram

12 april 2019

About Author

Simon Proost


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief