Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bagarre – “Kabylifornie”

De groep Bagarre zal velen in Vlaanderen niet meteen bekend in de oren klinken, maar aan de andere kant van de taalgrens en in Frankrijk scoort dit olijke gezelschap steeds beter. Het vijftal uit Parijs staat gekend voor zijn verrassende elektropop met een hoek af en valt muzikaal goed te vergelijken met het misschien iets gekkere Salut C’est Cool. Vorig jaar stelden ze hun plaat Club 12345 nog voor op Les Nuits Botanique en Dour, maar dat weerhield hen er duidelijk niet van om aan nieuwe nummers te schrijven. Met “Kabylifornie” weten ze alweer vriend en vijand te verbazen door deze keer richting Algerije te trekken met hun muziek.

Alles op “Kabylifornie” draait rond Algerije en dat terwijl maar een van de vijf leden een duidelijke band heeft met het land, en dat is Mus (Mustafa). Op “Kabylifornie” ligt de focus dus vooral op hem en krijgen de andere vier eerder een bijrol. De muziek ademt hoe dan ook een Noord-Afrikaanse vibe, maar dan in een dansbaar Bagarre-electro jasje. De single werd trouwens geproducet door Vladimir Cauchemar – bekend van memehit “Aulos“-  die momenteel bij heel wat toonaangevende Franse rappers achter de knoppen zit, zoals bij Roméo Elvis. Wij durven “Kabylifornie” alvast een voltreffer noemen, want het nummer is hoogst aanstekelijk en amper uit je hoofd te krijgen.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek

1721 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

TNGHT, Princess Nokia, Lous and The Yakuzza en meer hiphop naar Dour 2020!

Dour komt met de dag dichter bij en dat betekent ook dat we nog een heleboel bands en artiesten te goed hebben….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vladimir Cauchemar - "(G)Rave"

Vladimir Cauchemar is ondertussen uitgegroeid tot één van de succesvolste hiphop ghostproducers van Frankrijk. Hij zat achter de knoppen van zeven nummers…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rudimental, Whispering Sons en meer naar Brussels Summer Festival 2019

Christine & The Queen, Giorgio Moroder, Hooverphonic, Manic Street Preachers, Cabellero & JeanJass, … stonden al tussen de eerste bevestigingen voor het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.