Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Hot Chip – “Hungry Child”

Volgende week staan ze in een uitverkochte Botanique, maar vandaag viert Hot Chip met hun eerste nieuwe muziek in bijna vier jaar tijd hun comeback. De band uit London bestaat inmiddels bijna twintig jaar en kende de afgelopen twee decennia grote successen met dancefloorfillers als “Ready For The Floor” en “Over and Over”. Het was de afgelopen jaren dan ook verbazend stil rond de band, maar dat had grotendeels ook met de maak van hun zevende plaat A Bath Full of Ecstasy te maken. De nieuwe plaat verschijnt op 21 juni en zou wel eens de soundtrack van de zomer kunnen worden als we afgaan van hun nieuwe single “Hungry Child”.

Hot Chip is één van de weinige elektronische bands die een haast tijdloos geluid weten te creëren en dat valt ook op “Hungry Child” weer op. De lange versie van het nummer werd alvast voorzien van een hemelse intro die de afwezigheid van de band al snel weer weet goed te maken. De stem van frontzanger Alexis Taylor past goed bij de sterk uitgetekende melodielijn en ook de opbouw naar het refrein mag zich laten horen. De ‘drop’ komt heel chill binnen en zorgt voor een euforisch gevoel. Een welgekomen comeback van Hot Chip dat ons nu al doet uitkijken naar de zomer.

Het concert van Hot Chip in de Botanique volgende week is hopeloos uitverkocht, maar op zaterdag 17 augustus volgt er een herkansing op Pukkelpop.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

4 april 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief