Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sad Planets – “Yesterday Girls”

Sad Planets lokt haast vanzelf luisteraars doordat Patrick Carney, drummer van The Black Keys, hier deel van uitmaakt. Hij zat niet stil met The Black Keys, maar geeft ook van jetje op zijn andere rockproject Sad Planets. De debuutsingle van het tweetal kwam verleden maand uit, en daarmee kondigden ze ook ineens de komst van hun eerste album Akron, Ohio aan. Die plaat wordt uitgebracht op 19 april en nu kregen we daar alvast een tweede nummer van te horen.

De mannen halen geen zotte toeren uit op “Yesterday Girls”, het klinkt vooral als een rocknummer pur sang en dat doet nog eens deugd. Niet te veel tierlantijntjes dus, maar back to basics en vooral met de bedoeling om te laten knallen door je speakers. We krijgen heel wat distorted gitaarwerk voorgeschoteld dat het venijn erin steekt en een drum die stevig elke tel in de spotlight zet. Zeker in het refrein en de stukken tussendoor vlamt de band er vandoor. Opnieuw weinig sad aan Sad Planets, want hun nieuwste worp klinkt vrolijk en zelfzeker, en als luisteraar krikt het dan ook je humeur op in aanzienlijke gradatie.

Facebook

29 maart 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter