Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lauren Aquilina – “Tobacco in My Sheets”

De terugkeer van de Engelse singer-songwriter Lauren Aquilina in 2018 kwam redelijk uit het niets. Twee jaar eerder had ze namelijk muziek volledig afgezworen. De zangeres kampte met een zware depressie, en na de release van haar debuut Isn’t It Strange? kondigde ze aan dat die plaat meteen ook haar laatste zou zijn. Nu is ze echter weer volledig op dreef; in januari kwam ze nog met “If Looks Could Kill”, een verslavende song die het naar onze mening volledig verdient om met superlatieven te worden overladen, en ook deze nieuwe worp mag er heus wel zijn.

De tekst van “Tobacco in My Sheets” leest als een brief van Aquilina aan haar moeder. Ze heeft het over haar eerste gebroken hart, en hoe ze met drugs en alcohol experimenteerde om erdoor te komen. ‘I’m not a smoker or a drinker,’ zegt ze, maar ‘I need a little medicine.’ Ze vraagt om vergiffenis, als het ware. De song schetst een heel intiem en eerlijk beeld van de zangeres in het midden een moeilijke periode, en weet ons daarbij te raken.

Ook op muzikaal vlak zijn we fan. “Tobacco in My Sheets” laat de uptempo beats voor wat ze zijn, en doet het met een sobere piano en wat synths, die Aquilina’s breekbare vocal wonderlijk ondersteunen. We denken qua sfeer aan Melodrama van Lorde. Later duikt er nog een vocoder op, die het geheel op zijn “Hide & Seek”s mooi doet openbreken. Het nummer is niet de instant oorwurm die de vorige twee singles waren, maar het krijgt ons wel even stil, en dat is minstens even waardevol. Nu wordt het toch wel tijd voor die tweede plaat!

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.