Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single A. Swayze & the Ghosts – “Reciprocation”

Iets meer dan een maand geleden werden we overdonderd door de geweldige debuutsingle van A. Swayze & the Ghosts. De groep uit Tasmanië wist op “Suddenly” te overtuigen dankzij zijn furieuze gitaren en ruige karakter. 29 maart verschijnt die schijf op vinyl, en natuurlijk moet er ook muziek staan op de andere kant van die lp. “Reciprocation” is de naam van dat nummer, en je mag jezelf verwachten aan maar liefst tien minuten strakke post punk.

Tenzij je King Gizzard & the Lizard Wizard heet, kan je in tien minuten niet constant hetzelfde blijven doen. Dat is A. Swayze & the Ghosts niet van plan. Een repetitieve gitaar zorgt wel voor de basis van de song, maar er kruipen tempoversnellingen, gedurfde vocals en zelfs een klein deeltje noise in het geheel. Zo begint het nummer erg gezapig, kruipt er dan rust in, om daarna de remmen volledig los te gooien op de snaren. En dan zijn we nog maar zeven minuten ver. De band neemt nadien nog de tijd om het nummer af te ronden. Zelfs na tien minuten snakken we naar meer. Straf! “Reciprocation” bewijst nog maar eens al het talent van deze jonge groep.

3179 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.