Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dub Trio ft. Troy Sanders – “Fought The Line”

Het is ondertussen acht jaar geleden dat Dub Trio ons verblijdde met een langspeler. Maar wat wil je? Dit trio rasmuzikanten levert instrumentaal vakmanschap voor grootheden zoals Matisyahu, Lady Gaga, Common en Mike Patton, hun agenda is dus meer dan gevuld. Waar de vorige albums louter instrumentaal waren, lijken de heren voor The Shape Of Dub To Come (26 april, New Damage Records) een nieuw pad gekozen te hebben. Op de vorige single “World Of Inconvenience” was King Buzzo van The Melvins reeds te gast om de vocale honeurs waar te nemen, en nu met “Fought The Line” komt Mastodon brulboei Troy Sanders lekker meedoen.

Een stemmige gitaarintro leidt deze midtempo ‘sludgehammer’ gepast in. Waar bij eerder werk de band graag toverde met allerlei spacy effecten, kiezen ze hier voor een meer rechttoe rechtaan geluid. Sanders zijn gekende schuurpapieren stem vertelt je het verhaal over het gevecht dat zijn echtgenote recent met borstkanker voerde. De band lijkt met de nieuwe plaat gekozen te hebben voor een grootsere meeslepende sound, al kunnen ze het niet laten om je uit te smijten met een hoekige riff dewelke je alle hoeken van de kamer laat zien (pun intended).

We moeten nog een maand wachten op de ganse plaat, maar deze single is een goede voorbode voor hetgeen ons te wachten staat. Donderdag 7 november speelt Dub Trio in het Brusselse Magasin 4.

 

FacebookWebsite

Related posts
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2022 (Festivaldag 1): Striemende gitaren en lange haren

Aan de oproep van het Rode Kruis om geen zwarte of lederen kleren te dragen, werd weinig gehoor gegeven. Metalheads zijn immers…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mastodon - "Forged by Neron"

Mastodon, de hedendaagse keizer van de Amerikaanse metalscene, is terug met een nieuw nummer. Helaas is “Forged by Neron” niet gekoppeld aan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mastodon - "Fallen Torches"

Snoeiharde gitaren die leiden naar een schijf van een metaltrack, dat is iets wat deze lockdown nog nodig had. De mannen van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.