Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Airways – “Trampoline” & “The End”

We zijn nog maar enkele maanden ver dit jaar of we kregen van Airways nu al evenveel nummers als vorig jaar. Moeilijk is dat niet, want het afgelopen jaar kregen we welgeteld maar twee nummers van de Britse band. De vier waren dan ook even op zoek naar hun geluid, maar lijken die nu ook gevonden te hebben. Een eerste voorsmaakje van Airways 2.0 kregen we al met hun vorige singles “Alien” en “Blue Gasoline” en die klonken alvast veelbelovend. Met het gloednieuwe “Trampoline” en “The End” zetten ze die koers steevast door en dat met succes.

Ook op “Trampoline” en “The End” werd er geëxperimenteerd met verschillende geluidjes en dat zorgt ervoor dat Airways met hun indierock boven de grote massa weet te stijgen. “Trampoline” klinkt zo lekker rockend en bombastisch door het slimme gebruik van synths en met een degelijk refrein weten ze zich mooi in de kijker te spelen. Hoe vaker je “Trampoline” luistert, hoe beter het zelfs wordt. “In The End” onderscheidt zich door zijn speciale structuur en door het gebruik van diepe bassen en dreigende geluiden. De gitaar blijft desondanks sfeerbepalend en noodzakelijk om het nummer boeiend genoeg te maken. Door anders te klinken en te werken dan de doorsnee indierockbands weet Airways alvast op te vallen en geven ze ons een glimp van hoe de rockmuziek van de toekomst wel eens zou kunnen klinken.

Op woensdag 3 april staan ze samen met The Maine en Calva Louise in Zappa te Antwerpen.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

2028 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Odell - "The End"

Zijn we 2013 of 2023? Het maakt niet uit welke van de twee er juist is, want “Another Love” van Tom Odell…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mitski - "The End"

De Japans-Amerikaanse Mitski heeft op nog geen tien jaar tijd een zeer brede fanbase opgebouwd, met een voorlopig orgelpunt in 2018. Toen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Airways - "Will It Tear Us Apart?"

Bijna hadden we ze uit het oog verloren, maar na een radiostilte van twee jaar zijn ze er toch weer: Airways! De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.