Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Anderson .Paak – “King James”

©️ CPU – Joost Van Hoey

Vier dagen nadat Anderson .Paak de Lotto Arena veroverde van achter zijn drumstel, gooit hij zijn nieuwe single al de wereld in. “King James” is de eerste single van .Paak’s nieuwe plaat Ventura, die op 12 april uitkomt. Het album werd aangekondigd samen met de bijhorende tour. Op ‘The Best Teef In the Game Tour’ wordt Anderson vergezeld van zijn vaste kompanen The Free Nationals, en met als voorprogramma niemand minder dan Thundercat, Mac DeMarco, Earl Sweatshirt, Noname & Jessie Reyez.

“King James” kent geen rustig, opbouwend begin. We worden direct gedwongen tot meeswingen door .Paak’s funky drums. Vergezeld van een vette synthbas, zachte pianoklanken en funky trompetlijnen worden we naar de eerste strofe gezogen. Terwijl .Paak de eerste noten van de aankomende plaat uitspreekt, horen we op de achtergrond de subtiele, funky gitaar van José Rios lekker meeklinken. De vergelijking met Jamiroquai is snel gemaakt, en dit is voor geen van beide bands een belediging. De carnaval-fluitjes die worden bovengehaald voor het refrein zijn wel net iets te veel van het goede. Deze worden gelukkig al snel vervangen door achtergrondzang. Het nummer kabbelt lekker voort op de vijver die bands als Parliament, Funkadelic en Chic hebben aangelegd. Na iets meer dan drie minuten komt er echter een abrupt einde aan “King James”. Het vervolg? Dat hoort u op 12 april pas.

Anderson .Paak weet wel hoe hij mensen zijn plaat doet kopen. Release gewoon een single zoals “King James”, laat het internet een maandje zijn werk doen en klaar!

Facebook | Twitter | Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

15 maart 2019

About Author

Kasper Goossens


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief