Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anderson .Paak – “King James”

©️ CPU – Joost Van Hoey

Vier dagen nadat Anderson .Paak de Lotto Arena veroverde van achter zijn drumstel, gooit hij zijn nieuwe single al de wereld in. “King James” is de eerste single van .Paak’s nieuwe plaat Ventura, die op 12 april uitkomt. Het album werd aangekondigd samen met de bijhorende tour. Op ‘The Best Teef In the Game Tour’ wordt Anderson vergezeld van zijn vaste kompanen The Free Nationals, en met als voorprogramma niemand minder dan Thundercat, Mac DeMarco, Earl Sweatshirt, Noname & Jessie Reyez.

“King James” kent geen rustig, opbouwend begin. We worden direct gedwongen tot meeswingen door .Paak’s funky drums. Vergezeld van een vette synthbas, zachte pianoklanken en funky trompetlijnen worden we naar de eerste strofe gezogen. Terwijl .Paak de eerste noten van de aankomende plaat uitspreekt, horen we op de achtergrond de subtiele, funky gitaar van José Rios lekker meeklinken. De vergelijking met Jamiroquai is snel gemaakt, en dit is voor geen van beide bands een belediging. De carnaval-fluitjes die worden bovengehaald voor het refrein zijn wel net iets te veel van het goede. Deze worden gelukkig al snel vervangen door achtergrondzang. Het nummer kabbelt lekker voort op de vijver die bands als Parliament, Funkadelic en Chic hebben aangelegd. Na iets meer dan drie minuten komt er echter een abrupt einde aan “King James”. Het vervolg? Dat hoort u op 12 april pas.

Anderson .Paak weet wel hoe hij mensen zijn plaat doet kopen. Release gewoon een single zoals “King James”, laat het internet een maandje zijn werk doen en klaar!

Facebook | Twitter | Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Mavis Staples @ Ancienne Belgique (AB Flex): Een overvloed aan applaus, enkele tieners, maar vooral veel soul

Bijna 74 jaar geleden richtte papa Staples The Staple Singers op. Waar vele artiesten al lang het loodje gelegd zouden hebben, bracht…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single JELTE - "Can't U Feel It"

JELTE is een Nederlandse songwriter en multi-instrumentalist die een hedendaags geluid wist te maken met invloeden uit de jaren 80, funk en…
AlbumsRecensies

Vince Staples - Ramona Park Broke My Heart (★★½): Herkauwen en risico-avers

Het is bijna zomer en dat kan alleen betekenen dat Vince Staples zich klaarmaakt om zijn beste beentje voor te zetten. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.