Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Vanishing Twin – “KRK (At Home In Strange Places)”

De raadselachtige Londense band Vanishing Twin was een tijdje bezig met het werken aan andere muzikale projecten, maar ondertussen sijpelden de ideeën voor een nieuw album binnen. Die nieuwe plaat heet The Age Of Immunology en zal verschijnen op 7 juni via FIRE Records. Op dit album haalde Vanishing Twin de inspiratie bij het feit dat we in een wereld leven waar grenzen steeds harder worden en mensen zich meer en meer isoleren van anderen. De eerste single, “KRK (At Home In Strange Places)”, kunnen we nu al beluisteren.

De spraakmakende opener van de plaat is spontaan ontstaan op het Kroatische eiland Krk waar de band dit bijzonder moment met een smartphone opnam. Op die opname hoor je hoe Vanishing Twin de werelden van de jazz van Sun Ra en de jaren ’90 psychedelica van bands als Broadcast en Pram weet te verzoenen in een spirituele jam. Op “KRK (At Home In Strange Places)” wordt een expressief en kosmisch groots geluid neergezet dat zich in de diepste regionen van de ziel weet te nestelen. Een band om in de gaten te houden dus!

Tracklist:

1. Krk (At Home In Strange Places)
2. Wise Children
3. Cryonic Suspension May Save Your Life
4. You Are Not An Island
5. The Age Of Immunology
6. Magician’s Success
7. Planète Sauvage
8. Backstroke
9. Invisible World
10. Language Is A City (Let Me Out!)

12 maart 2019

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief