Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single King Gizzard & The Lizard Wizard – “Fishing for Fishies”

Ze namen een jaar pauze om te schrijven aan nieuwe muziek nadat ze in 2017 maar liefst vijf albums op ons afvuurden, maar vandaag is King Gizzard & The Lizard Wizard gewoon terug met een nieuwe plaat. Fishing for Fishies verschijnt op 26 april en enkele weken geleden konden we daar al het unieke “Cyboogie” uit horen. Vandaag brengt de band de titeltrack uit van het nummer waarop nog maar eens een andere kant van de groep wordt getoond.

“Fishing For Fishies” is een zacht psychedelisch rockliedje waarin de zweverige stem van Stu Mckanzie de bovenhand neemt. Er heerst een lo-fi sfeertje, maar hier en daar hoor je toch een speciale King Gizzard invloed. Zo is er een gong, een plotse versnelling of gewoon de heel bijzondere lyrics. Ze gaan nergens over, maar net dat maakt het allemaal zo leuk. Diversiteit staat centraal in deze mix tussen de jazzy sfeer van King Gizzard en iets meer psychedelische sounds. Nergens horen we een riff die uit de bocht gaat en net dat maakt het allemaal zo leuk. De herkenbare mondharmonica op het einde maakt het allemaal af. Perfect nummer om eens bij te gaan vissen dus.

Op 8 oktober kan je samen met de mannen zingen over visjes in Ancienne Belgique. Ticketverkoop start vrijdag!

Tracklist:

01 “Fishing For Fishies”
02 “Boogieman Sam”
03 “The Bird Song”
04 “Plastic Boogie”
05 “The Cruel Millennial”
06 “Real’s Not Real”
07 “This Thing”
08 “Acarine”
09 “Cyboogie”

Volg ons op Spotify voor meer muziek.

11 maart 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter