LiveRecensies

Night Lovell @ TRIX: (T)rap feestje!

© Maxim Meyer-Horn

Gisteren verzamelde zich een grote horde fans in Trix om de sterk opkomende cloudrapper Night Lovell aan het werk te zien. De Canadese rapper is al een kleine vijf jaar bezig, maar brak pas heel recent door bij het mainstream publiek. Vorige maand bracht hij nog zijn derde plaat GOODNIGHT LOVELL uit waarop ook samenwerkingen met $UICIDEBOY$ en Lil West op te vinden zijn. Zijn stop gisteren in Antwerpen was in het kader van zijn eerste Europese tour. De populariteit van Night in België resulteerde gisteren in een hopeloos uitverkochte Trix Club, maar die moest eerst een gevoelde eeuwigheid op hem wachten.

© Maxim Meyer-Horn

Openen mocht de Antwerpse Miss Angel, die als één van de grootste nieuwe Belgische hiphopsterren van het moment geldt. Wie naar Wie is Guy? al een paar keer heeft geluisterd, heeft haar hoogstwaarschijnlijk ook al opgemerkt, maar gisteren deed ze het enkel met haar eigen nummers. Miss had er in ieder geval heel veel zin in en probeerde het publiek al wat aan te wakkeren, maar helaas reageerde het publiek maar heel zwakjes. Jammer, want ze leverde een goede show af die op geen enkel moment wist te vervelen. De leuke bindteksten zorgden voor heel wat happy vibes, terwijl nummers als “Oh My God“ dan weer heerlijk knalden. We zijn dan ook heel zeker dat we van haar in de toekomst nog heel veel zullen horen.

Welgeteld 45 minuten liet Night Lovell de meer dan vierhonderd aanwezigen op zich wachten. Was hij verdwaald in het Antwerpse muziekcentrum en zocht hij hopeloos naar het podium of speelde zijn ego en zijn drang naar tradities hem parten? Wij opteren dan toch voor dat laatste, want traditiegetrouw begin je als hiphopact met een forse vertraging. Om kwart voor tien was het dan toch zover en dreunde een luide geweerschot de menigte wakker. Het startschot was gegeven en al snel stond de zaal in lichterlaaie tijdens openingstrack “Mary Jane”. Een gigantische pogo deed de energiepijl meteen de hoogte in schieten en dan moest het verwoestende “Bad Kid” nog komen.

© Maxim Meyer-Horn

Al dat gepogo leverde al snel de eerste ‘slachtoffers’ op, want al gauw moest een redelijk aantal even buiten frisse lucht gaan scheppen. Lovell zette zijn show echter voort zonder onder de indruk te zijn en enthousiasmeerde het publiek nog meer met “Joan of Arc” en “I’m Okay”. Natuurlijk kan ook een Night Lovell niet zonder backingtrack en dat zorgde ervoor dat we zijn stem eens meer en eens minder hoorde. Het publiek liet dat echter niet aan het hart komen, want zij kwamen er namelijk met een begrijpelijke missie: het weekend op een stevige manier inzetten.

Op vlak van sfeer zat het gisterenavond vooral helemaal vooraan heel goed en Night Lovell ging goed in interactie met het publiek. Fans kregen de kans om hun crowdsurf skills te laten zien terwijl de andere tijdens “Contraband” een stukje mee mocht rappen op het podium. Dat podium was trouwens heel sober gehouden en dat vinden we toch wel wat jammer, aangezien een visuele achtergrond het optreden zeker ten goede was gekomen. Met “Dark Light” kregen we kort voor het einde nog Lovell’s bekendste nummer tot op heden voorgeschoteld en sloot het voor de tweede keer gebrachte “Bad Kid” de show af. Tot grote spijt van de aanwezigen die gehoopt hadden op een show die langer duurde dan 45 minuten.

© Maxim Meyer-Horn

‘Ach ja, wat hadden jullie dan verwacht?’, zal je waarschijnlijk denken. Niet veel eigenlijk, en daarom viel de teleurstelling dan toch enigszins mee. Night Lovell bewees dat hij een doodnormale hiphopper is, die ook nog eens gretig gebruik weet te maken van de hiphopvooroordelen. Zijn bekende nummers zorgden desondanks voor het feestje waarvoor het jonge volk naar Borgerhout was afgezakt en dus volbracht hij zijn missie. Om door te groeien naar de hiphoptop zal Night Lovell toch nog aardig zijn best moeten doen, want met zijn show gisteren zal hij ons niet al te lang in herinnering blijven.

Fan van de foto’s? Nog meer foto’s van de show zijn op onze Instagram te vinden. Volgen is de boodschap!

1423 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesWedstrijden

Maak kennis met HiFive van Trix en win een ticket voor een concert naar keuze voor vijf personen

Het concertseizoen staat voor de deur en als alles goed gaat, zou dat weer min of meer normaal moeten verlopen. Hoog tijd…
LiveRecensies

Fire Is Gold 2021: Voor vorst, voor vrijheid en voor rap

Hiphop leeft meer dan ooit in België, dat was gisteren alvast de conclusie die we konden trekken na een hele dag Fire…
InstagramLiveRecensies

Miss Angel, Chibi Ichigo & Zwangere Guy @ Werchter Parklife: Kippenvel en lachbuien

Eind vorig jaar bracht Gorik van Oudheusden, beter bekend als Zwangere Guy, een deluxeversie van zijn album BRUTAAL uit. Na meer dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.