Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Defeater – “Mothers’ Sons”

Defeater is een melodische-hardcoreband uit Boston (Massachusetts) die al jaren z’n strepen verdient met muziek recht uit het hart. Bekend werden ze wellicht vooral met ouder werk, waarbij “Cowardice” van op debuutalbum Travels al jaren fanatiek wordt meegebruld. Daarnaast is dat debuutalbum de voorstelling van de personages in een verhaal dat begint na de Tweede Wereldoorlog, en zich afspeelt in New Jersey. Elk album is telkens een vervolg op dat verhaal, dat in 2008 werd aangevat. Defeater gaat tekstueel soms de gitzwarte kant op, waarbij het hoofdpersonage zich vaak tot over zijn oren in de miserie werkt, en laat dat nu net zijn wat de band zo interessant maakt.

Het hoofdpersonage, dat de rode draad door Defeaters discografie vormde, pleegde op vorig album Abandoned (2015) zelfmoord, dus moest de band op zoek naar een nieuwe wending. Het lijkt hier dat de vader van het dode hoofdpersonage aan het woord is, verscheurd door de oorlog en de alcohol. Hij vertelt het verhaal van de soldaten die het leven hebben gelaten aan de Normandische kusten tijdens het offensief in 1944. Alweer weten de Amerikanen een verhaal (van een veteraan deze keer) op een brute manier weer te geven, aan de hand van een vol hardcoregeluid, dat werd gefinetuned door dramatische riffs en een poëtische songtekst. Defeater zoals we ze het liefst horen, met andere woorden, en dan kan je niet anders dan stellen dat “Mothers’ Sons” een topnummer is.

Defeater speelt op zaterdag 27 april op Groezrock. Op hun nieuwe album, dat overigens de naam van de band zal dragen, is het nog wachten tot 10 mei.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Groezrock 2019 (Festivaldag 2): Invloed van het wisselvallige weer

De tweede dag van Groezrock was er eentje waarbij wisselvalligheid troef sloeg. Niet alleen in het weer, maar eveneens op het muzikale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.