Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Fender – “Hypersonic Missiles”

Doet Sam Fender bij jou nog steeds geen belletje rinkelen? Dan is je dat voorlopig vergeven. De Brit is namelijk druk bezig met timmeren aan zijn weg naar boven. Steil naar boven, in zijn geval. Fender wist het Verenigd Koninkrijk al te betoveren met zijn straf en uniek stemgeluid, met hitjes als “Play God” en het beklijvende “Dead Boys”. Bij ons doet “That Sound” het dan weer zeer goed, na enkele weken in De Afrekening, waar hij de lijst zelfs even aanvoerde. Zijn fascinatie voor Bruce Springsteen heeft Sam Fender nooit onder stoelen of banken gestoken, want een constante tijdens zijn livesets is dat er altijd wel een covertje insluipt, en dat was in de Botanique vorig jaar niet anders.

Ook nieuwe single “Hypersonic Missiles” stond destijds op Fenders setlist, en zou zo een cover van The Boss kunnen zijn. Het nummer begint minimaal, met een elektrisch-gitaarakkoordje dat overstemd wordt door de klok van de jongeman uit North Shields, niet al te ver van Newcastle. Na enkele seconden breekt het nummer echter helemaal open, wat meerdere keren gebeurt. Ook een saxofoonsolo en een ‘woo-ooh’ wordt aan het geheel toegevoegd, naar het voorbeeld van zijn idool. Toch weet Sam Fender zich “Hypersonic Missiles” geheel eigen te maken, en bevat het genoeg elementen om van een nummer volgens zijn recept te spreken. Dit is sowieso het meest grootse geluid dat we Fender al hoorden maken, en daar zijn we niet rouwig om.

Sam Fender speelt op zondag 28 april in de Orangerie van de Botanique. Kaartjes zijn nog in omloop via deze link. Wat vaststaat is dat we bij “Hypersonic Missiles” alvast een meezingmoment zullen krijgen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noah Kahan - “Forever”

Het is zeker geen geheim dat je op dit moment niet om Noah Kahan heen kan: “Stick Season” staat overal te gloeien…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Fender - "Little Bull Of Blithe"

Na een bijzonder productief jaar met een grote tour—met als kers op de taart zijn eigen headline show in het Londense Finsbury…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.