Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Evian – “Cherry Tree” & “Roses”

Sam Evian is misschien wel één van de meest underrated artiesten die Brooklyn de vorige jaren heeft voortgebracht en het is eens hoog tijd dat meer muziekliefhebbers hem leren kennen. Sam bracht vorige zomer zijn tweede plaat You, Forever uit en scoorde ermee nochtans mooie punten bij muzieksites zoals Pitchfork, maar toch blijft zijn naam voor velen nog redelijk onbekend. Gisteren bracht de Amerikaan in ieder geval twee ‘nieuwe’ nummers uit, die hij op 17 april op een 7″ zal uitbrengen.

“Cherry Tree” is eigenlijk geen nieuw nummer, maar wel het eerste nummer dat Sam schreef voor zijn soloproject. Het nummer dook wel vaker op in zijn liveshows, maar we moesten dus tot gisteren wachten vooraleer we “Cherry Tree” dus ook op de streaming platformen kregen. Het nummer zelf doet wat denken aan Whitney, maar dan net iets minder lo-fi. De gitaren op “Cherry Tree” komen alvast lekker binnen en geven het nummer iets zweverig. In diezelfde lijn ligt ook “Roses”, een nummer dat last-minute van zijn tweede plaat You, Forever werd geschrapt. Een saai b-kantje durven we “Roses” echter niet noemen, want “Roses” is heerlijk dromerig en bevat een goed uitgelijnde songstructuur. De rustige indiefolk van Sam Evian is alvast een zegen voor onze oren en we hopen dan ook dat hij snel de appreciatie krijgt die hij verdient.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2040 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Paper Kites - Roses (★★★★): Mijmerend album vol gouden samenwerkingen

Sinds 2010 brengt folkrockgroep The Paper Kites ons fijne muziek waar we al graag eens bij wegdromen. De band bracht het afgelopen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Paper Kites - "Without Your Love" (feat. Julia Stone)

Australië slaat de handen in elkaar: The Paper Kites met Julia Stone. Die eerste kan je kennen als een van de betere…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single GURU - "Roses"

Het moet niet altijd snel gaan en daarom neemt GURU op het gemak zijn tijd om zijn muziek te laten ontplooien. ‘Goed…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.