Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single L7 – “Burn Baby”

Een korte tijdslijn: In 1985 begon L7 als volledige vrouwelijke punk/grunge band om in 2001 afscheid te nemen. In 2014 kondigde L7 op hun officiële Facebook-pagina aan dat ze zouden herenigen, met Donita Sparks, Suzi Gardner, Jennifer Finch en Demetra Plakas. De herenigde band startte een Europese tournee, gevolgd in 2015 door een Noord-Amerikaanse tour. De band bleef ook zwaar rondreizen in 2016 en 2017. Op 29 september 2017 bracht L7 zijn eerste nieuwe nummer uit in 18 jaar tijd: “Dispatch from Mar-a-Lago.” Een vervolg-single, “I Came Back to Bitch”, werd uitgebracht in februari 2018.

Iedereen die zich de jaren 90 kan herinneren, weet dat L7 toen een ware revelatie was. Een nieuwe band die zich uitte als vrouwelijke punk-metalheads. Maar dat is ondertussen dertig jaar geleden. L7 heeft nu de eerste single “Burn Baby” uitgebracht van hun eerste album in 20 jaar. Is er nu zoveel veranderd in deze tussentijd? Awel, nee. De sound is hetzelfde gebleven. Ze zeggen dat alles terugkomt in de muziekwereld in een tijdspanne van ongeveer twintig jaar. Dan heeft L7 juist lang genoeg gewacht om terug te komen. Toch lijkt het (te) lang geleden om iedereen te overtuigen. De tijdsgeest is anders, de muziek niet.

Het gaat voor sommige (oudere) fans goede herinneringen oproepen, maar of er nieuwe zieltjes worden gewonnen, dat zal de vraag worden. Het zevende studio-album heet Scatter The Rats en zal op 3 mei 2019 verschijnen via Joan Jett’s platenlabel Blackheart Records. Vorig jaar zijn ze nog op graspop geweest, maar voorlopig wordt er enkel getourd in Noord- en Zuid-Amerika.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parquet Courts - "Homo Sapien"

Parquet Courts bracht ons drie jaar geleden met Wide Awake! misschien wel de beste plaat in hun reeds tienjarig bestaan. Als dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Turner - "Haven't Been Doing So Well"

In het Britse hardcorepunkmilieu is Frank Turner al lang geen onbekend gezicht meer. De punker met het peperkoeken hart startte zijn carrière…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joe & the Shitboys - "Manspredator"

Bisexuele veganistische shitpunks uit de Faeröer-eilanden. Meer hoef je eigenlijk niet te weten om exact te raden waar Joe & the Shitboys voor staat….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.