LiveRecensies

ELIZA @ Charlatan: “Intimiteit in een volle zaal”

Gisteren was het eindelijk zo ver, ELIZA kwam naar België! De Engelse zangeres bracht een bezoek aan het centrum van Gent en zorgde voor een geweldig optreden. In een gezellig en intiem concert wist ze alle aanwezigen te betoveren met haar charme en unieke soulvolle stem. Ook het publiek was laaiend enthousiast en de kleine zaal van de Charlatan liep al snel helemaal vol.

Wie is deze ELIZA? Misschien hebben jullie al eens van Eliza Doolittle gehoord? Deze zangeres scoorde al eens wereldwijd met het nummer “Pack Up” en wist nadien een muzikale ommezwaai te maken waardoor ze nu zingt onder het alter ego ELIZA. Zij is de minder onschuldige versie van Eliza Doolittle, geen katje om zonder handschoenen aan te pakken dus. Met haar nummer “Wasn’t Looking” werd ze al eens uitgenodigd bij het bekende YouTubekanaal van COLORS en scoorde met deze video meer dan tien miljoen views!

Het voorprogramma werd verzorgde door WAYI die het publiek helemaal in hogere sferen wist te brengen. De Antwerpse zangeres, die al uitgenodigd werd in de MNM studio’s, werd vergezeld van een gitarist. Samen speelde het duo een reeks van love inspired R&B songs. Onder andere de nummers “Insecure”, “The Way I Am” en “Temporary” die gebracht werden met de bijhorende verhalen, wisten te scoren bij het publiek. Ze beloofde ons ook binnenkort een nieuw album, iets om naar uit te kijken dus!

De hoofdact van de avond moest hiervoor zeker niet onderdoen. ELIZA bracht een mooi verlengde op WAYI met haar R&B en jazz infused popnummers. De zangeres werd vergezeld van twee achtergrondzangeressen, een basgitarist en een drummer die elk een meerwaarde hadden en zo perfect op elkaar waren ingespeeld. Ze brachten een zwoele en sexy sfeer binnen in de Charlatan die ondertussen al helemaal was volgestroomd. Het publiek was ook helemaal mee met het verhaal dat ELIZA wou brengen en jong en oud kon zich helemaal laten gaan.

De Britse zangeres bracht een hele reeks nummers van haar album A Real Romantic dat vorig jaar werd uitgebracht met songs als “Livid”, “All Night” en “Game”. In het midden van het optreden gooide ze ook opeens een cover van de bekende Amerikaanse R&B zangeres H.E.R. in de mix, maar kon hierin haar eigenheid behouden. Van interactie met het publiek had ze helemaal geen schrik en ze vertelde over haar uitstap in Gent eerder die dag. Ook met haar donkere look en zwoele dansmoves wist ze het publiek te charmeren. Deze gezellige avond werd afgerond met haar grootste hit “Wasn’t Looking” die het perfecte einde vormde van het optreden.

Heb je dit concert gemist, dan heb je zeker iets in te halen! Maar geen zorgen, ELIZA beloofde snel naar Gent terug te komen wanneer haar volgende album wordt uitgebracht. Zonder twijfel is het de moeite deze zangeres live te gaan bewonderen en alles wat ze met zich meebrengt.

Facebook / Instagram / Website

Related posts
AlbumsRecensies

Ferdous - Dreamland (★★★½): Flitsend neonlandschap

Stilzitten staat niet meteen in het woordenboek van de Afghaans-Nederlandse Ferdous Dehzad. De songwriter en producer verscheen rond 2016 op onze radar…
LiveRecensies

Bumble B. Boy @ Charlatan: Rammelen met de korven

Bumble B. Boy is de artiestennaam van Nederlander Tom Harden. Afgelopen zomer maakte het project van de man naam op verschillende Nederlandse…
InstagramLiveRecensies

Ploegendienst @ Charlatan: Overdrukventiel

Het is woensdag 24 januari 2024 en we begeven ons in Gent om een avondje alles kort en klein te trappen in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.