Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Stella Donnelly – “Tricks”

Stella Donnelly is, naast een leuke verschijning, ook een begiftigd singer-songwriter. De lo-fi indie liedjes die de Australische schrijft, bevatten vaak vrolijke gitaarpartijen die dan bezongen worden met een nonchalance die wat aan Lily Allen doet denken. Daarnaast gaat Donnelly de taboethema’s niet uit de weg. Zo is bescheiden hitje “Boys Will Be Boys” haar bijdrage aan de problematiek rond seksueel grensoverschrijdend gedrag, wat ze overigens zelf al van kortbij heeft meegemaakt. Het debuutalbum van de Australische wordt op 8 maart vrijgegeven onder de naam Beware of the Dogs, en daar zal “Tricks” deel van uitmaken.

Ook die single begint weer met een nonchalant, akoestisch gitaarstukje, maar wordt later met gangbare instrumenten aangevuld. “Tricks” klinkt opnieuw heel vrolijk en losjes, maar lijkt te gaan over een relatie die op z’n minst ‘vertroebeld’ kan worden genoemd. Donnely speelt naar goede gewoonte met metaforen, om deze keer duidelijk te maken hoe de onderdrukking die ze ervaart in een relatie haar radeloos maakt. Het zomergevoel dat het nummer opwekt, de dualiteit, de nonchalance en de heerlijke Australische tongval, maken dat Stella Donnelly ons met “Tricks” weer helemaal weet te overtuigen van haar unieke manier van muziek maken.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

27 februari 2019

About Author

Matthijs Vandenbogaerde


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief