Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stella Donnelly – “Tricks”

Stella Donnelly is, naast een leuke verschijning, ook een begiftigd singer-songwriter. De lo-fi indie liedjes die de Australische schrijft, bevatten vaak vrolijke gitaarpartijen die dan bezongen worden met een nonchalance die wat aan Lily Allen doet denken. Daarnaast gaat Donnelly de taboethema’s niet uit de weg. Zo is bescheiden hitje “Boys Will Be Boys” haar bijdrage aan de problematiek rond seksueel grensoverschrijdend gedrag, wat ze overigens zelf al van kortbij heeft meegemaakt. Het debuutalbum van de Australische wordt op 8 maart vrijgegeven onder de naam Beware of the Dogs, en daar zal “Tricks” deel van uitmaken.

Ook die single begint weer met een nonchalant, akoestisch gitaarstukje, maar wordt later met gangbare instrumenten aangevuld. “Tricks” klinkt opnieuw heel vrolijk en losjes, maar lijkt te gaan over een relatie die op z’n minst ‘vertroebeld’ kan worden genoemd. Donnely speelt naar goede gewoonte met metaforen, om deze keer duidelijk te maken hoe de onderdrukking die ze ervaart in een relatie haar radeloos maakt. Het zomergevoel dat het nummer opwekt, de dualiteit, de nonchalance en de heerlijke Australische tongval, maken dat Stella Donnelly ons met “Tricks” weer helemaal weet te overtuigen van haar unieke manier van muziek maken.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Stella Donnelly - Flood (★★★½): Vertederende stortvloed

Liefhebbers van de betere indie zullen de Australische singer-songwriter Stella Donnelly waarschijnlijk al kennen sinds Thrush Metal, een fijne ep vol vlijmscherpe…
InstagramLiveRecensies

Rolling Blackouts Coastal Fever @ Botanique (Orangerie): Onbezorgd gitaarplezier

De voorbije weken werden we om de oren geslagen met festivalprikkels en dat zal er de komende weken niet minder op worden….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.