banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Deafheaven – “Black Brick”

© CPU – Chris Stessens

Over weinig bands bestaat zoveel controverse als over Deafheaven. Voor de ene is dit het muzikaal Nirwana, voor de andere is het een bende posers die geen metal (kunnen) maken. Niemand kan desalniettemin ontkennen dat ze mede verantwoordelijk zijn voor de nog steeds opkomende populariteit van black metal. Deafheaven focust zich niet enkel op black metal, maar probeert ook zeker andere invloeden te verwerken. Het zijn hoogstwaarschijnlijk deze andere invloeden die zorgen voor controverse.

Het lijkt net of ze deze controverse willen beantwoorden door de ‘metalfans’ lik op stuk te geven, met een old school black-metalnummer van zeven en een halve minuut. Dit nummer staat bol van old school metal, met een grote brok black metal, maar deze keer ook wat thrash en groove metal. Als je nog steeds kan luisteren zonder vooroordelen, dan moet je gewoon keihard vaststellen dat dit een fantastisch nummer is van een hoogstaand niveau waar momenteel weinig bands aan kunnen tippen. “Black Brick” doet hunkeren naar vroeger, maar doet veel eerder verlangen naar meer. De intro alleen al zal vele fans doen watertanden. Maar niet enkel de intro is heerlijk, het is gewoon een bovengemiddeld nummer dat onze dag compleet heeft goed gemaakt.

Deafheaven is nu op tournee in Australië en Nieuw-Zeeland. Als ze eenmaal daar van terugkomen,  zullen ze onmiddellijk beginnen aan een Noord-Amerikaanse tournee met Baroness en Zeal & Ardor, waarna ze zich bij Gojira voegen voor een aantal shows in juni. Een volgend album is nog niet aangekondigd.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zeal & Ardor - "Golden Liar"

Het Zwitsers-Amerikaanse Zeal & Ardor is het ultieme bewijs dat metalmuziek, vijftig jaar na haar bestaan, innoverend kan blijven. De groep rond…
LiveRecensies

Samhain Festival @ Muziekodroom: De duisternis omarmen

Op 31 oktober vierden de Kelten eeuwen geleden Samhain, ook wel gekend als de overgang van de zomer naar de winterperiode. Nu…
AlbumsRecensies

Wolves In The Throne Room – Primordial Arcana (★★★★): Geesten van de natuur oproepen

‘Onze muziek roept de geesten op die in de bergen en rivieren wonen – de zon en de maan, de planten en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.