Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palace – “Martyr”

De Londonse band Palace maakte vandaag bekend dat ze in de blije verwachting zijn van een tweede plaat. Life Another zal op 12 juli verschijnen en volgt op het in 2016 verschenen So Long Forever. De verwachtingen voor de nieuwe Palace zijn dan ook hooggespannen en dat niet alleen bij het publiek, maar ook bij hunzelf. Ze gaan in november namelijk op hun grootste UK tour en sluiten die af in de mythische Roundhouse zaal in London. Het drietal loste vorig jaar al twee nieuwe singles met “Heaven Up There” en “No Other” die bij ons al aardig in de smaak vielen en ook hun nieuwe single “Martyr” kunnen we wel waarderen.

“Martyr” is opnieuw een zacht en breekbaar nummer geworden waarop Palace nog maar eens laat zien hoe je een sfeervolle indierock-ballade moet schrijven. Het nummer klinkt heel luchtig en weet door zijn fijne gitaarstukjes een warme sfeer te creëren. Tijdens het refrein van “Martyr” schakelt de band lichtjes wat omhoog en krijgen we een iets grootsere en vollere klank. Palace doet ons op “Martyr” zelfs een beetje denken aan een lichtere variante van Foals en dat mag zeker als compliment gezien worden. We zullen wel nog even moeten wachten op het tweede album van Palace, maar gelukkig kunnen we met “Martyr” de wachttijd nog even overbruggen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1289 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bad Nerves - "Palace"

Op minder dan een maand van de release van hun langverwachte self-titled album, brengt Bad Nerves een nieuwe single uit. In augustus…
LiveRecensies

Palace @ Trix Bar: Iets te veel van hetzelfde

Het tweede album van de Londense band Palace legt hen geen windeieren. Na een passage op Rock Werchter was het opnieuw de…
LiveRecensies

Mad Cool Festival (Festivaldag 2): Zweten geblazen

Het Spaanse festival kan zomaar eens uitgroeien tot de Europese variant van het populaire Coachella festival. Op het terrein werden overal palmbomen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.