Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps – “ELEPHANT”

1 maart nadert met rasse schreden, en daar zijn The Sleeps Bros terug met een single. Het vierde voorgerecht intussen, tot het kwintet op 1 maart album SO WHAT? op ons loslaat. De band uit Sheffield staat garant voor een stevig en uniek geluid, dat niet enkel metalcore fans kan bekoren. Die cocktail laat zich kenmerken door beukend gedrum, jankende riffs en een afwisseling tussen catchy zanglijnen en brutale screams. Ook live hebben de heren nog nooit teleurgesteld, en dat hebben ze gisteren in Zappa (Antwerpen) nogmaals in de verf gezet. Voor zondag hadden dus een extra wapen om het publiek te bekoren, en dat wapen kreeg de naam “ELEPHANT”. De heren opteerden er echter voor om ons via de gangbare kanalen het eerst met het nummer te doen kennismaken.

Maar wat is die single weer een dot van een song geworden. Een splijtende riff en beukend drumwerk, waarbij de basdrum het zwaar te verduren krijgt, doet meteen vermoeden dat dit een nummer van While She Sleeps moet zijn. Even verder wordt het tempo even uit de song gehaald, en krijgen we een passage die perfect zou passen op één van de laatste platen van Architects. Spelen met tempowissels, beuken en toch de nodige finesse aan de dag leggen. Op “ELEPHANT” bewijzen de heren alweer dat ze geen olifant in een porseleinen kast zijn, maar hun uitbarstingen perfect weten te timen, en uitgebalanceerde songs te produceren die toch hard genoeg binnenkomen. Laat dat album maar komen!

Related posts
InstagramLiveRecensies

Parkway Drive @ Vorst Nationaal: Collectieve dankbaarheid

Het was even bang afwachten voor de fans van Parkway Drive. Eerder dit jaar werd hun Amerikaanse tour namelijk geannuleerd omdat de…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche aan met Nothing But Thieves, King Hannah, De Staat en 27 anderen!

Nu de festivalzomer officieel van start is gegaan, grijpt ook Pukkelpop zijn kans om de affiche te vervolledigen. Dat gebeurt vandaag met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.