Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps – “ELEPHANT”

1 maart nadert met rasse schreden, en daar zijn The Sleeps Bros terug met een single. Het vierde voorgerecht intussen, tot het kwintet op 1 maart album SO WHAT? op ons loslaat. De band uit Sheffield staat garant voor een stevig en uniek geluid, dat niet enkel metalcore fans kan bekoren. Die cocktail laat zich kenmerken door beukend gedrum, jankende riffs en een afwisseling tussen catchy zanglijnen en brutale screams. Ook live hebben de heren nog nooit teleurgesteld, en dat hebben ze gisteren in Zappa (Antwerpen) nogmaals in de verf gezet. Voor zondag hadden dus een extra wapen om het publiek te bekoren, en dat wapen kreeg de naam “ELEPHANT”. De heren opteerden er echter voor om ons via de gangbare kanalen het eerst met het nummer te doen kennismaken.

Maar wat is die single weer een dot van een song geworden. Een splijtende riff en beukend drumwerk, waarbij de basdrum het zwaar te verduren krijgt, doet meteen vermoeden dat dit een nummer van While She Sleeps moet zijn. Even verder wordt het tempo even uit de song gehaald, en krijgen we een passage die perfect zou passen op één van de laatste platen van Architects. Spelen met tempowissels, beuken en toch de nodige finesse aan de dag leggen. Op “ELEPHANT” bewijzen de heren alweer dat ze geen olifant in een porseleinen kast zijn, maar hun uitbarstingen perfect weten te timen, en uitgebalanceerde songs te produceren die toch hard genoeg binnenkomen. Laat dat album maar komen!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps – “EYE TO EYE”

De Britten van While She Sleeps zijn al jaren een van de vaste waarden in het metalcorelandschap. Vorig jaar nog brachten ze…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Elephant - “Hometown”

Dat het Nederlandse indielabel Excelsior Records een goed neusje heeft voor indietalent, bewijzen ze al jaren. Zo waren er in de eerste…
AlbumsFeatured albumsRecensies

While She Sleeps - SLEEPS SOCIETY (★★★½): Freemium metalen

Het is inmiddels twee jaar geleden dat While She Sleeps nog over het Kanaal kwam met nieuw werk, en dan weet je…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.