Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foals – “Sunday”

Foals laat niets aan het toeval over en lost al de derde single van hun aankomende nieuwe plaat Everything Not Saved Will Be Lost. De Britse band bracht in 2015 een geweldige plaat uit met What Went Down waarmee ze het zelfs tot Reading & Leeds headliners schopten. De groep rond Yannis Philippakis staat bekend voor hun energieke concerten en groeide de afgelopen jaren uit tot een rockheadliner. Binnen 11 dagen (op 8 maart) krijgen we het eerste deel van Everything Not Saved Will Be Lost en dat belooft een regelrechte topplaat te worden.

“Sunday” klinkt iets rustiger dan de voorgaande singles, maar de bombast is nog steeds te vinden op het nummer. Dat komt voornamelijk door het gebruik van een aantal strijkers die het nummer van een aangenaam vol volume voorzien. “Sunday” wordt naarmate het nummer vordert steeds grootser opgetrokken en dan moet de climax nog komen. Het tempo verandert in de tweede helft helemaal en dat resulteert in een drum’n’bass variantie van rockmuziek die wat doet denken aan de liveversie van “Two Steps Twice”. Foals blijft verbazen en misschien zelfs het belangrijkste: innoveren en dat maakt van hen misschien wel één van de relevantste rockbands van het moment op deze planeet.

Foals speelt op 12 mei in een uitverkochte AB.

1307 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Camelphat - Dark Matter (★★★½): Tijd om te oogsten

Noel Gallagher die te horen is op een tech-house album? De wonderen zijn anno 2020 de wereld nog niet uit. Dat de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CamelPhat - "Hypercolour" (feat. Yannis Philippakis)

Foals was vorig jaar alomtegenwoordig dankzij de release van Everything Not Saved Will Be Lost Part 1 en later nog eens Part 2. De band…
FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste albumhoezen van 2019

Ieder jaar komen er tal van fijne albums uit. Het centrale punt bij zo’n album is vanzelfsprekend de muziek, maar ook het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.