banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foals – “Sunday”

Foals laat niets aan het toeval over en lost al de derde single van hun aankomende nieuwe plaat Everything Not Saved Will Be Lost. De Britse band bracht in 2015 een geweldige plaat uit met What Went Down waarmee ze het zelfs tot Reading & Leeds headliners schopten. De groep rond Yannis Philippakis staat bekend voor hun energieke concerten en groeide de afgelopen jaren uit tot een rockheadliner. Binnen 11 dagen (op 8 maart) krijgen we het eerste deel van Everything Not Saved Will Be Lost en dat belooft een regelrechte topplaat te worden.

“Sunday” klinkt iets rustiger dan de voorgaande singles, maar de bombast is nog steeds te vinden op het nummer. Dat komt voornamelijk door het gebruik van een aantal strijkers die het nummer van een aangenaam vol volume voorzien. “Sunday” wordt naarmate het nummer vordert steeds grootser opgetrokken en dan moet de climax nog komen. Het tempo verandert in de tweede helft helemaal en dat resulteert in een drum’n’bass variantie van rockmuziek die wat doet denken aan de liveversie van “Two Steps Twice”. Foals blijft verbazen en misschien zelfs het belangrijkste: innoveren en dat maakt van hen misschien wel één van de relevantste rockbands van het moment op deze planeet.

Foals speelt op 12 mei in een uitverkochte AB.

1452 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foals - "Wake Me Up"

Sinds hun debuut in 2008 laat Foals menig indiehart sneller slaan. De band uit Oxford stond in zijn begindagen eerder gekend voor…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Purple Disco Machine - Exotica (★★★): Hapklare, maar weinig verrassende discohits

Alles komt terug, ook in de muziek. Zo is ook het discogenre de afgelopen jaren aan een ware revival bezig. Menige disco-invloeden…
AlbumsRecensies

Camelphat - Dark Matter (★★★½): Tijd om te oogsten

Noel Gallagher die te horen is op een tech-house album? De wonderen zijn anno 2020 de wereld nog niet uit. Dat de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.