Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Foxlane – “Reinc.”

Foxlane is een Nederlandse band uit Nijmegen. Als je fan bent van Peaky Blinders playlists op Spotify is er een grote kans dat je hun nummer “Birmingham” al eens bent tegengekomen. Dit is de reden waarom het nummer al meer dan een miljoen keer gestreamd is en de band luisteraars van Turkije tot Argentinië heeft. Vorig jaar wonnen ze de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland en treden ze daarmee in de voetsporen van Eefje de Visser en Yes-R.

Op hun nieuwe single gaat het er iets steviger aan toe dan op hun debuutplaat All Quite Good Now. De gitaren worden bovengehaald en op sommige momenten doet het zelfs wat denken aan “Perhaps Vampires Is A Bit Strong But…” van Arctic Monkeys. Het nummer gaat over de angsten om te sterven en de levensvragen die het oproept: Wat gebeurt er daarna? Leef je dan in een zwart gat? Zijn alle dingen die we denken over de dood slechts een constructie van de mensheid door de onzekerheid over het nabestaan? Zo wordt de volle twee minuten en 36 seconden vol gefilosofeerd over de dood en wat erna.

Ondanks dat het nummer een wat donkere tekst heeft, is het toch een tof nummertje om naar te luisteren zonder er depressief van te worden.

Facebook /Instagram / Twitter / Website

Related posts
InstagramLiveRecensies

Eefje de Visser @ Ancienne Belgique (AB): Extra zoet

Aan alle mooie liedjes komt zoals altijd een eind, maar het verhaal van Bitterzoet leek even zelfs al voorbij nog voor het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Weval - "Never Stay For Love" (feat. Eefje de Visser)

Het ziet ernaar uit dat Weval overloopt van de inspiratie, want waar het duo eind vorig jaar en eerder dit jaar nog…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2022 (Festivaldag 2): De ingeloste verwachtingen

De openingsdag van Crammerock was er eentje om niet snel te vergeten. Kaiser Chiefs en Goldband bouwden beiden een zalig feestje en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.