AlbumsRecensies

Diplo – Europa (★★): Goed begonnen, betekent niet altijd half gewonnen

De Amerikaanse hitproducer Diplo is een bezige bij, laat dat duidelijk zijn. Onlangs won hij nog een Grammy voor beste dancenummer (“Electricity”) samen met zijn maatje Mark Ronson en Dua Lipa. Daarnaast is hij ook nog altijd actief als meesterbrein van Major Lazer en als lid van de supergroep LSD (samen met Sia en Labrinth). En vorig jaar kregen we ook nog eens zijn ep California.

Ditmaal doet Diplo het opnieuw alleen, al is dat erg relatief aangezien hij op elk nummer de hulp krijgt van een (Europese) gastartiest. En ook de titel van de ep doet het al vermoeden, Diplo gaat inderdaad de Europese tour op. Twee van de zes nummers werden vooraf al als single uitgebracht, en het zijn dan ook de twee eerste kleppers op de ep. Eerst was er “Boom Bye Bye” met de Franse toprapper Niska. Enkele weken later kregen we “New Shapes” samen met de BBC Sound of 2019, Octavian! Beide nummers waren helemaal verschillend van elkaar, maar allebei waren ze top in hun genre. De lat lag dus direct vrij hoog voor het vervolg.

Jammer genoeg gaat het van daaraf aan alleen maar bergaf. Vooral de track “Dip Raar” samen met de Nederlandse rapper Bizzey is een absoluut dieptepunt. Het heeft heel wat weg van Bizzey’s megahit “Traag” en is daar eigenlijk niet meer dan een slap afkooksel van. We hebben absoluut niets tegen onze noorderburen, maar “Dip Raar” is echt de schaamte voorbij.

Ook onze Duitse buren worden vertegenwoordigd. Rapper Bausa boekte al enkele successen in eigen land, maar wat ons betreft mag het daar ook bij blijven. “Baui Coupé” is een uiterst zwak rapnummer dat enkel en alleen een beroep kan doen op zijn vrij catchy refrein.

En ook de Frans-Algerijnse rapper Soolking en zijn “Oh Maria” kunnen het tij niet meer keren. Het kalf is al lang verdronken en daar kan ook de enige vrouw op deze plaat niets meer aan veranderen. De jonge IAMDDB krijgt de al dan niet dankbare taak om deze teleurstellende ep af te sluiten. Heel erg jammer, want de eerste twee singles waren echt aangenaam om horen.

Een kleine tegenvaller dus, maar voor Diplo staat er nog heel wat op de planning dit jaar. Met Major Lazer komt er een voorlopig laatste album , met LSD wordt het dan weer het debuutalbum. Hopelijk krijgen we op die projecten wat betere dingen te horen van Diplo, of moeten we ‘Dip Raar’ zeggen…

Website / Twitter / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Silk City - "New Love" (feat. Ellie Goulding)

Silk City is niet de grootste naam in de muziekwereld. Als het je iets zegt, denk je wellicht aan “Electricity” dat in…
AlbumsRecensies

Joji - Nectar (★★★★): Een vocaal hoogtepunt

Een YouTuber die een carrièreswitch maakt naar muzikant, we zien het wel vaker. Ook de Japanse zanger George Kusunoki Miller, beter bekend…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Octavian, Gunna & SAINt JHN – “Famous”

De BBC Sound Of 2019 doet het al een tijdje erg goed. Grimeartiest Octavian werkt dan ook al even aan zijn toekomst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.