Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Wiki – “Cheat Code”

“Cheat Code” is de nieuwste single van 25-jarig raptalent Wiki (daadwerkelijk afgeleid van Wikipedia). Het gloednieuwe nummer ging maandagavond in première bij het programma van Annie Mac op BBC Radio 1. Wiki groeide op in New York al luisterend naar platen van Wu-Tang, Nas en Biggie. Invloeden die zich duidelijk laten merken in tal van zijn nummers, ook al bestrijkt hij op zijn werk een meer divers spectrum. Voor zijn album No Mountains In Manhattan werd hij in 2017 nog overstelpt met lof. Eerder in zijn carrière was Wiki al lid van rapgroep Ratking.

Op “Cheat Code” aarzelt Wiki geen seconde en vliegt er meteen in met snedige raps. De flow en de beat klinken dreigend en haarscherp. Dit knap staaltje vakmanschap ligt hiermee eerder in de lijn van single “In the Park”. Er is geen Cheat Code in het leven, weet hij ons te vertellen in de eerste verse. Daarna vindt Wiki terug houvast in New York als thema. Verder liet hij op BBC 1 weten dat zijn album zo goed als klaar is en zeer waarschijnlijk in 2019 gereleaset wordt. “Cheat Code” luidt een belangrijk jaar in voor Wiki en hij barst duidelijk van het enthousiasme.

Facebook


Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

21 februari 2019

About Author

Sam Donné


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief