FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jon Hopkins, Sigma, SOHN, Amelie Lens en 25 andere (dans)namen naar Pukkelpop 2019!

© CPU – Chris Stessens

Pukkelpop is on a roll! Vandaag bevestigt het grootste Limburgse festival namelijk de komst van maar liefst 29 namen die ons van 16 tot 18 augustus aan het dansen zullen brengen. Op vrijdag 18 augustus krijgen we met Sigma weer een graag geziene hitmachine voorgeschoteld die voor de vierde keer naar Kiewit zal afzakken. Nog een hitleverancier die we op vrijdag mogen verwachten, is Jauz, die in het verleden al samenwerkte met onze landgenoot Netsky. Maar ook de meerwaardezoekers krijgen de vrijdag weer genoeg luistervoer bij met de komst van Brit Jon Hopkins, Job Jobse, Agoria en het Berlijnse duo Modeselektor. Snoeiharde dj-sets kunnen we ook verwachten van Modestep, Ekali en Alison Wonderland terwijl Avalon Emerson en de New Yorkse acid-dj Volvox met hun dj-skills de tenten zullen doen dansen.

Pompende en stomende beats mogen we ook op zaterdag verwachten, want dan zullen we onder andere verwend worden met gloednieuwe liveshows van Stephan Bodzin en Ross From Friends. Voor de house en technofanaten toverde Pukkelpop vandaag ook nog eens Palms Trax, Jeremy Underground, Honey Dijon, Hunee, Sam Paganini en The Black Madonna uit hun grote hoed die allemaal op zaterdag 17 augustus naar Kiewit zullen afzakken. Met Camo & Krooked komt overigens ook een zeer populair drum’n’bassduo naar de Boiler Room en met Chase & Status komt ook nog één van de grootste d’n’b acts naar Pukkelpop. Nog mooie nieuwe namen voor de vrijdag zijn SOHN, die hopelijk met nieuw materiaal afkomt en de zeer populaire Duitse bende Meute, die binnenkort een uitverkochte show geven in de Botanique.

De dansbenen mogen alvast ook al gesmeerd worden voor de zondag van Pukkelpop, want dan mogen we ons op een aantal dancekleppers verheugen. Koploper is zeker en vast de immens populaire Belgische techno godin Amelie Lens, maar ook haar labelgenoot Pan-Pot zal de boilerroom van een stevig feestje voorzien. Ook nieuw op de line-up is de uitzonderlijke samenwerking tussen Jeff Mills & Tony Allen, twee pioniers in de elektronische wereld. Met de chillhop van Sango, de funky vibes van Jayda G en de bezielers achter de hit “Panic Room”CamelPhat, zullen hun opwachting maken.

Alweer een flinke lading namen die de line-up nog indrukwekkender heeft weten te maken. Morgen om 16:00 volgen er trouwens nog meer namen. De ticketverkoop start komende maandag om 13:00. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Pukkelpop.

Een overzicht per dag (nieuwe toevoegingen zijn onderstreept.)

Donderdag 15 augustus:

tba

Vrijdag 16 augustus:

Agoria (live)Alison WonderlandAvalon Emerson – Clairo – Crystal Fighters – Ekali – Flohio – Frank Carter & The Rattlesnakes – IDLES – JauzJob Jobse – Joji – Jon Hopkins (live) – Joost – Kamaal Williams – Loyle Carner – Martin Solveig (live) –  Modeselektor (live)  – Modestep – Pennywise – Sigma –  Slowthai – Stormzy – The National – Volvox – White Lies

Zaterdag 17 augustus:

Anne-Marie – Brass Against – Camo & KrookedChase & Status presents RTRN II Jungle – Code Orange – De Jeugd Van Tegenwoordig – Eels – Equal Idiots – Ezra Collective –  Franc Moody – Frank Turner & The Sleeping Soul – Honey DijonHot ChipHunee – Jeremy Underground –  Jorja Smith – Meute – Ross From Friends – Royal Blood – Palms Trax – PUP – Sam Paganini – Skeggs – SOHN – Stephan Bodzin – Tame Impala – The Black Madonna – The Chats – The Story So Far

Zondag 18 augustus:

Amelie Lens – Billie Eilish – CamelPhat – Charli XCX – Denzel Curry –  Durand Jones & The Indications – Ghostemane – Good Charlotte – Jayda GJeff Mills & Tony Allen – Kate Tempest – Pan-Pot – Princess Nokia – Prophets Of Rage –  PVRIS – Sango – The National – Twenty One Pilots

1926 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

James Blake, Bicep, Netsky, Nia Archives en meer bij de eerste namen van Dour 2024!

Maandag startte de voorverkoop van Dour en dat kon alleen maar betekenen dat er ook een eerste lading namen zat aan te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Amelie Lens - "You and Me"

Amelie Lens stopte onlangs de samenwerking met haar management om haar loopbaan volledig in eigen handen te hebben. België’s technoprinses beleeft dezer…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Chase & Status - 2 Ruff, Vol. 1 (★★★½): Een aaneenrijging van tien keiharde drum-'n-basssingles

Een nieuw album van Chase & Status, dat is altijd om vingers en duimen bij af te likken als je fan bent…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.