Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (11-17 februari)

©CPU-Willem Devriendt

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week namen we afscheid van Willy Willy, werden de Grammy’s uitgedeeld en zit Ryan Adams in moeilijkheden.

Willy Willy van The Scabs overleden

Willy Lambregt is deze week overleden op 59-jarige leeftijd. Hij was bekend als gitarist Willy Willy bij The Scabs. Enkele dagen voor zijn dood was hij nog aanwezig op de MIA’s om er de Lifetime Achievement Award te ontvangen met The Scabs. Willy vocht al lang tegen kanker en heeft zijn strijd dus verloren. Gisterenavond trad de band toch terug op. Het werd een ingetogen eerbetoon aan Willy.

Childish Gambino afwezige winnaar op de Grammy’s

Afgelopen zondagnacht werden de Grammy’s uitgereikt in Californië. De meest bekende muziekprijzen werden dit jaar uitgedeeld in 84 verschillende categorieën. De grote winnaar was Childish Gambino die onder andere Beste nummer won met “This Is America”. Andere grote winnaars waren Cardi B en Lady Gaga. Het meest opvallende moment was er voor Drake die midden in zijn speech werd weggezapt naar reclame. In zijn speech keerde hij zich tegen de Grammy’s.

Pearl Jam worden Record Store Day-ambassadeurs

Het aftellen naar Record Store Day kan beginnen want de ambassadeurs voor de komende editie zijn bekend gemaakt. Niemand minder dan Pearl Jam zal in aanloop naar 13 april iedereen warm maken om langs te gaan bij zijn favoriete platenzaak. Gitarist Mike McCready voelt zich alvast vereerd met de keuze voor Pearl Jam:: “Independent record stores are hugely important to me, and have been ever since I was twelve years-old.”

Laundry Day wordt Fire Is Gold

Hét Antwerpse dancefestival Laundry Day is niet meer. Na de 21e editie vorig jaar waar ze verschillende genres én een live-podium mixten, kiezen de organisatoren vanaf 2019 voor een nieuwe naam en een nieuw concept. De urban podia deden het bijzonder goed de afgelopen jaren en daarom zal Laundry Day vanaf volgend jaar fusioneren met het welbekende Fire Is Gold-festival dat vorig jaar 5.000 bezoekers naar Vilvoorde wist te trekken met enkel urban-vibes. Het festival zal doorgaan op de huidige locatie van Laundry Day: Middenvijver Linkeroever.

Nieuwe album Ryan Adams wordt uitgesteld

Het achttiende album van Ryan Adams dat op 19 april zou uitkomen, wordt uitgesteld. Dit omdat Adams in een onderzoek van de FBI zit. Woensdag publiceerde de New York Times een artikel waarin zeven vrouwen de zanger beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag. Hij stuurde onder andere seksueel getinte foto’s naar een destijds minderjarig meisje en vertelde jonge muzikantes dat ze het niet zouden maken in de muziekwereld als ze niet deden wat hij hen vroeg. Adams reageerde onmiddellijk op Twitter met: “Run your smear piece. But the legal eagles see you. Rats. I’m fucking taking you down. Let’s learn I bait.” Dat bericht verwijderde hij meteen daarna om er een verontschuldigend en gebalanceerde versie van neer te zetten.

Cardi B denkt dat Tom Petty nog leeft

Vrouwelijke rapper Cardi B won op de Grammy’s de award voor beste rapalbum en dat verdient een bloemmetje. Ze kreeg dan ook een boeket aan huis afgeleverd. Op Instagram stories bedankte ze afzender Tom Petty, de zanger die al sinds 2017 niet meer onder ons is. Een mysterieuze weldoener had namelijk lyrics van een Tom Petty-nummer op het kaartje geschreven. Meteen na de misstap verwijderde de rapster haar Instagram account. Ze was de commentaar op haar Grammy-winst en haar recente verspreking grondig moe.

https://twitter.com/FernandoandGreg/status/1095337808154087426

Nederlands Jera On Air is een headliner armer

De band Architects die op de affiche stonden van Jera On Air hebben zichzelf teruggetrokken uit de line-up. De reden? Ze stonden te klein op de affiche: “We zijn geboekt als headliner voor het festival, maar zo zijn we niet op de poster gezet.” De organisatie heeft de hele week voorstellen gedaan aan zowel Parkway Drive als Architects die beiden als headliner geboekt staan voor zaterdag en vrijdag. Maar Architects geraakte het niet eens en besloot zich dan maar volledig terug te trekken. Oordeel vooral zelf:

Kim Kardashian wordt verwend op Valentijn

Een doos chocolaatjes, een parfum of eens goed gaan eten. Tot dusver de Valentijn van de doorsnee aardbewoner. Maar Kanye West wilde groots uitpakken dit jaar. Hij huurde saxofonist Kenny G in om bij hem thuis een serenade te brengen voor Kim Kardashian. Vrouwlief vond het alvast geweldig: “Best husband award goes to mine.”

https://twitter.com/KimKardashian/status/1096151774065352704

Plaatje van de plaat

Elke week verschijnen op Dansende Beren een hele boel album-recensies en maak je dus zo kennis met de nieuwste EP’s en LP’s. Het ‘plaatje van de plaat’, oftewel het beste nummer van het album, krijgt bij ons vanaf heden ook een eigen playlist.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pearl Jam - "Dark Matter"

Pearl Jam hoeven we niet echt meer voor te stellen. Na twee jaar hun eerste plaats af te moeten staan in De…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air maakt met Architects laatste headliner bekend

Afgelopen maand voelde voor iedere Jera on Air-liefhebber aan als een zwart gat. Nadat in december bijna dagdagelijks nieuwe namen aan de…
InstagramLiveRecensies

Architects @ Lotto Arena: Overvloed aan toegankelijkheid

Architects in de Lotto Arena, dat is al even geleden. In 2019 was de Antwerpse poptempel voor het laatst het decor van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.