Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single NEIKED – “Old School Love”

Het Zweedse one-hit wonder NEIKED brengt ons vandaag een nieuwe single en een nieuwe poging naar grootsheid. Victor Rådström, de singer-songwriter en producer achter NEIKED, heeft sinds zijn wereldhit “Sexual” in 2016 in de schaduw geleefd. In plaats van het grote succes op te zoeken koos hij ervoor om zich te verbergen achter het NEIKED Collective en bracht hij zijn muziek zelfstandig uit. Grote successen heeft dit niet opgeleverd en mogelijks besloot hij daarom in 2018  opnieuw uit de schaduw te treden. De single die hij ons vandaag voorschotelt is daar een gevolg van.

“Old School Love” is een nostalgisch terugdenken aan mooiere tijden waar daten nog eenvoudig was. De nostalgische (en bij momenten melancholische) trip die NEIKED voor ons bereid heeft, begint veelbelovend. Het samenspel tussen de percussie, piano en fluit zorgt voor een ijzersterke intro die opgevolgd wordt door een zanglijn om U tegen te zeggen. Langzaam bouwt hij van daaruit op naar het eerste refrein, maar spijtig genoeg duurt dat te lang. We worden pas getrakteerd op een eerste piek na anderhalve minuut, wat naar onze mening te laat is. Na het eerste refrein merken we dan ook nog eens dat er enkel maar herhaling komt van reeds gebruikte tekst, en dat deed ons helemaal afknappen. Al bij al is “Old School Love” een mooie single van NEIKED maar we vrezen dat hij nog even zal moeten wachten op zijn volgend groot succes.

Facebook / Website

16 februari 2019

About Author

Robin Clerckx


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief