Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Clowns – “Prick”

Clowns is een Australische hardcore-punkband uit Melbourne. Ondertussen hebben ze zeker hun strepen verdiend. Iedereen die ze ooit live heeft gezien, kan bevestigen dat deze band de boel danig op stelten kan zetten. Maar dat is meteen ook het probleem. Je wordt live zo overweldigd, dat het op een rond schijfje moeilijk wordt.

In 2019 hebben ze al 2 singles uitgebracht: “Freezing in the sun” en “I shaved my legs for you”. Ze hebben alleszins niet stilgezeten. De 3e single voor de volgende release is wat korter van naam: “Prick”. We zullen het in ieder geval maar niet persoonlijk nemen. Je kan namelijk veel zeggen van deze band, maar dat ze in alle ernst teksten schrijven is een understatement. Het nummer zelf is wat je kan verwachten van Clowns: hardcore-punk met een niet-aflatende snelheid. Wel wat meer hardcore dan we gewoon zijn, zelfs met een soort van breakdown. Maar ook met een ongekende spurt op het laatste om dan nog eens te kunnen eindigen met “Boy, you’re such a prick”. Ach ja, op vrijdag kan veel. De achtergrondzangeres was wel meer aanwezig op de vorige 2 nummers, maar op “Prick” krijgt ze (jammer genoeg) geen ruimte.

Op 12 april komt Nature uit en dit is hun eerste release op Fat Wreck Records. Toch ook wel een teken dat ze ondertussen grote stappen gezet hebben op gebied van  bekendheid. Voorlopig is er geen Europese tour aangekondigd, maar als Groezrock nog plaats heeft voor 10 extra bands, dan kunnen ze toch maar beter een poging doen.

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Turner - "Haven't Been Doing So Well"

In het Britse hardcorepunkmilieu is Frank Turner al lang geen onbekend gezicht meer. De punker met het peperkoeken hart startte zijn carrière…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Bronx - "Watering The Well"

The Bronx staat gekend om zijn stevige hardcore/punkrock en de brok energie die het live zeker kan brengen. Muzikaal is het intensief…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Clowns - ''Does It Matter?''

De Australische band Clowns brengt voor het eerst in twee jaar weer nieuwe muziek uit; en dat is geen grap. Na hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.