Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single The Very Very Danger – “Lite My Litah”

De komische doch loeiharde brok energie genaamd The Very Very Danger is klaar om een eerste ep op de wereld los te laten. De Witness The Legitness ep staat gepland voor maart en daar kijken we toch met enige belangstelling naar uit. Heel recent mochten Kitty, Bunny en Bear het voorprogramma van de Belgische shows van De Staat voor hun rekening nemen. Ze toonden daarbij méér dan recht van spreken te hebben. Speels, maar toch ook heel strak, overtuigden ze Hasselt, Sint-Niklaas en Kortrijk met hun ‘mortarpop garagedoom’, vrij vertaald als vuile en kwieke stonerrock gebracht met drums, synths en een bas.

Een groot aandeel van die overtuigingskracht ging uit van wat nu de eerste single is voor de aankomende ep. “Lite My Litah” is een enorm gebald nummer dat ondanks zijn beperkte duur toch heel wat dynamiek weet binnen te smokkelen. De lyrics zijn simpel, maar o zo catchy. Daarnaast stuift een rollend refrein muzikaal rechtdoor, zonder de minste neiging om achterom te kijken. Een grommende basrif vult daarbij aan waar nodig en haakt alles netjes aan elkaar vast. Iets over de helft leidt een verandering van ritme echter een heuse wending in. “Lite My Litah” begeeft zich in een groovy vibe naar de uitgang, waarbij de synths aanvankelijk mooi in de pas lopen, maar gaandeweg steeds meer tegendraadse uitschieters leveren. Een ideale uitlaatklep om eens alles van je af te schudden. Benieuwd wat de rest van de ep zal brengen.

Wie The Very Very Danger aan het werk wil zien, kan mogelijke data checken op hun facebookpagina.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Very Very Danger - "Mimfim"

Na een kleinschalige cafétournee door Vlaanderen en Nederland zijn Bear, Bunny en Kitty terug richting de ruimte om daar verder keet te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Very Very Danger - "The Fastest Forward"

New York mag dan wel het hoofdkwartier zijn van Daredevil, Captain America en Spider Man, Gent wordt beschermd door Bear, Bunny en…
InstagramUitgelicht

De 25 beste Belgische singles van 2019

In België hebben we te maken met een erg fijne muziekindustrie. Het gaat zelfs zo ver dat er bijna wekelijks interessante releases…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.