Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Raketkanon – “Ricky”

© Anton Coene

Verstop je slechthorende moeke en laat je kinderen niet buiten spelen, want Raketkanon is terug. De Gentse lawaai-formatie brak potten met hun debuut RKTKN#1, en brak vervolgens Vooruit, Ancienne Belgique en menig binnen -en buitenlandse club af met opvolger RKTKN#2. Het eerste valentijnscadeau na een hiatus van vier jaar: de single “Ricky”.

Met een hihat die tegen het tempo in lijkt te hakken en synths die rond de drums cirkelen, laat Raketkanon zijn slome kant links liggen voor een betonmolen vol groove. “Ricky” schommelt, scheurt, en swingt de pan uit. Giet daar nog een dikke laag maniakale vocalen bovenop, en het onheil barst los. Waar er op RKTKN#2 meer ritmische kronkels plaatsvonden, houdt “Ricky” voornamelijk één koers vast. En hoewel de wortels van dit viertal nog steeds in dezelfde potgrond groeien, lijkt “Ricky” een voorwendsel van een zoektocht naar andere wateren. RKTKN#3 komt er op 5 april, u bent bij deze gewaarschuwd.


Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

14 februari 2019

About Author

Tijl Van de Casteele


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief