Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paris Youth Foundation – “Look What You Started”

Paris Youth Foundation bestaat uit 5 jongeheren uit Liverpool (dus niet Parijs, voeg ze maar toe aan je lijst met bandnamen die een verkeerde beschrijving hebben). Het vijftal maakt indiepop met trekjes van The 1975, Two Door Cinema Club en Bastille. Na hun debuutshow op het BBC Introducing Stage op Reading Festival, heeft de band zes nummers uitgebracht en op belangrijke nieuwe muziekfestivals gespeeld waaronder Hit The North, Live At Leeds, The Great Escape en Liverpool Sound City. Best opvallend voor een band die nog steeds geen ep loste. Gelukkig komt daar snel een einde aan, want de single “Look What You Started” is overgenomen van hun aanstaande ep The Nights Are For Thinking About You, die in het voorjaar zal verschijnen.

Volgens zanger Kevin Potter gaat de upbeat indie-pop song ‘over het vergeten van de wereld voor de nacht’. Herinneringen ophalen, in een bar in het midden van de nacht. Jezelf afvragen of ze nog steeds van je houden als ze nuchter zijn. En het antwoord kennen. De liefdestekst staat in dit lied dan ook op de voorgrond. De opbouw is nog voorzichtig, maar het lied overtuigt ons volledig wanneer we een echte janglepop-gitaar te horen krijgen. Na deze portie vrolijke gitaardeuntjes wordt het lied nog meer upbeat. Stilzitten wordt moeilijk. Ook de backing vocals ‘whoa whoa’, zorgen dat meezingen bijna onvermijdelijk is. Hier en daar horen we Blossoms, maar dan met minder synthesiser en meer gitaar.

De mannen van Paris Youth Foundation bewijzen met deze single dat ze stevig op weg zijn om bij de nieuwe golf van Britse muzikanten aan te sluiten. Als hun ep in het verlengde ligt van dit voorproefje, kunnen we er alleen maar naar uitkijken!

http://https://open.spotify.com/track/1Rbefn0RHGht322w3Ki0Ze?si=q0iPXo5PSB-gH6rv0dIRCA

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single No Rome, The 1975 & Charli XCX - "Spinning"

Dat er al lang wordt gesproken over een eventuele samenwerking tussen The 1975 en Charli XCX, is geen publiek geheim meer. Vandaag…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Japanese Breakfast - "Be Sweet"

  De Amerikaans-Koreaanse Michelle Zauner bereikte een eerste muzikaal succes met emoband Little Big League. Na de tragische dood van haar moeder…
AlbumsRecensies

Carpool Tunnel - Bloom (★★★): Fijne achtergrondmuziek voor een bescheiden barbecue

De Californische groep Carpool Tunnel zal in de lage landen nog niet meteen veel belletjes doen rinkelen, ook al hebben ze sinds…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.