Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Paris Youth Foundation – “Look What You Started”

Paris Youth Foundation bestaat uit 5 jongeheren uit Liverpool (dus niet Parijs, voeg ze maar toe aan je lijst met bandnamen die een verkeerde beschrijving hebben). Het vijftal maakt indiepop met trekjes van The 1975, Two Door Cinema Club en Bastille. Na hun debuutshow op het BBC Introducing Stage op Reading Festival, heeft de band zes nummers uitgebracht en op belangrijke nieuwe muziekfestivals gespeeld waaronder Hit The North, Live At Leeds, The Great Escape en Liverpool Sound City. Best opvallend voor een band die nog steeds geen ep loste. Gelukkig komt daar snel een einde aan, want de single “Look What You Started” is overgenomen van hun aanstaande ep The Nights Are For Thinking About You, die in het voorjaar zal verschijnen.

Volgens zanger Kevin Potter gaat de upbeat indie-pop song ‘over het vergeten van de wereld voor de nacht’. Herinneringen ophalen, in een bar in het midden van de nacht. Jezelf afvragen of ze nog steeds van je houden als ze nuchter zijn. En het antwoord kennen. De liefdestekst staat in dit lied dan ook op de voorgrond. De opbouw is nog voorzichtig, maar het lied overtuigt ons volledig wanneer we een echte janglepop-gitaar te horen krijgen. Na deze portie vrolijke gitaardeuntjes wordt het lied nog meer upbeat. Stilzitten wordt moeilijk. Ook de backing vocals ‘whoa whoa’, zorgen dat meezingen bijna onvermijdelijk is. Hier en daar horen we Blossoms, maar dan met minder synthesiser en meer gitaar.

De mannen van Paris Youth Foundation bewijzen met deze single dat ze stevig op weg zijn om bij de nieuwe golf van Britse muzikanten aan te sluiten. Als hun ep in het verlengde ligt van dit voorproefje, kunnen we er alleen maar naar uitkijken!

 

12 februari 2019

About Author

Jeremy Gevaert


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single Paris Youth Foundation – “Look What You Started””

  1. Michael Summers schreef:

    These lads bare gonna be massive what I have listened to so far brilliant quality tunes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief