Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zwangere Guy feat. Selah Sue & Darrell Cole – “Guy – Funk”

Het gaat extreem hard voor de Brusselse volksheld Zwangere Guy. Zijn nummer “Gorik Pt. 1” greep duizenden bij de keel en met zijn vorige nummer “R.A.F. (Rien à foutre)” kroonde ZG zich tot koning van de pogo. Een heleboel uitverkochte shows zijn dan ook een logisch gevolg, maar eind maart zal Zwangere Guy maar liefst twee shows geven in de Ancienne Belgique, samen goed voor meer dan 4.000 man. Zijn langverwachte nieuwe plaat Wie is Guy? komt overigens op 1 maart uit en zal maar liefst negentien nummers bevatten. Met “Guy – Funk” loste Zwangere zijn derde voorproever van de plaat en hij wist met Selah Sue en Darrell Cole twee grote namen te strikken.

Het zit al in de naam, maar “Guy – Funk” is inderdaad een heel funky georiënteerd hiphop nummer geworden met een aardige instrumental. Voor het refrein kon Zwangere niemand minder dan Belgische trots Selah Sue voor zich winnen en die brengt meteen een aardige dosis soul met zich mee. Ook Darrell Cole, die overigens een goede vriend van Zwangere Guy is, krijgt een aantal momenten om zich te tonen en doet het meer dan behoorlijk. Maar met de grootste aandacht gaat zonder meer weer ZG zelf lopen door volledig zichzelf te zijn en te rappen wat hij te zeggen heeft. Veelzijdigheid troef dus bij Zwangere Guy en daarom durven we nu al te stellen dat Wie is Guy? één van dé hiphopplaten van het jaar zal worden.

De komende maanden heeft Zwangere Guy een aantal uitverkochte shows op de agenda staan: vanavond staat hij op We Are Open in Antwerpen, op zaterdag 16 februari in een uitverkochte Cirque Mystic in Aalst, vrijdag 22 februari in een uitverkochte N9 in Eeklo, op zaterdag 23 februari in een uitverkochte JH Tijl in Diest en op vrijdag 29 maart in een uitverkochte AB in Brussel. Enkel voor het extra concert op donderdag 28 maart in de AB zijn er nog een beperkt aantal tickets te koop. Daarnaast staat Guy ook in de Reflektor te Luik op 11 april.

Facebook

1391 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Two Days of Rock Herk (Dag 1): Boem! Energiebom!

Overal in ons land duiken er de laatste weken bevrijdingsfeesten op, die schuilgaan onder de titel ‘festival’. Ook in Limburg is dat…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2021 (Dag 1): De festivalkoorts is terug

We mogen weer! Er blies gisteren dan ook een collectieve zucht van opluchting door de festivalweide van Crammerock. Het festival in Stekene…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cem - "Tot Ik Goed Zit" (feat. Zwangere Guy)

Nederlandstalige hiphop zit in ons land al enkele jaren in de lift en dit werd nog maar eens duidelijk toen Kees de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.