Nieuwe singles, Oude Bekenden

Debuutsingle Maurits Pauwels & De Benelux Calypsos – “Zeven Lijken In Brussel-Noord”

Als de naam Mauro Pawlowski je een belletje doet rinkelen, zouden we dat helemaal niet raar vinden. De voormalige gitarist van de band dEUS heeft namelijk veel te betekenen in de Belgische muziekwereld. Met maar liefst 29 (!!) muziekprojecten op zijn teller, weet hij ondertussen als geen ander waar het Vlaamse volk het meest van houdt. Met “Zeven Lijken In Brussel-Noord” lijkt hij dit te bevestigen.

Een warme stem tussen de goed klinkende trompetten en een geweldige pianomelodie, anders kan je het nieuwe nummer van Maurits Pauwels niet samenvatten. “Zeven Lijken In Brussel-Noord” doet ons nadenken over wat we allemaal normaal vinden terwijl dit helemaal niet zo is en dat is net de boodschap dat Mauro wil overbrengen. Na zijn eerste (toch wel teleurstellende) album Afscheid In Kloten heeft de zanger met Italiaanse en Poolse afkomst met ‘Maurits Pauwels’ de draad helemaal terug opgepakt. Zeker als je een funky jazz-nummer kan schrijven over een thema waar nog steeds een taboe rond hangt en je dit zodanig goed overbrengt dat het normaal lijkt. Dan kan je jezelf meer dan zeker een geslaagde artiest noemen. We zijn benieuwd naar wat de toekomst zal brengen.

Facebook | Instagram

8 februari 2019

About Author

Robbe Van Hool


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief