banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IAMDDB – “Wokeuptoflexx (WUTF)”

Heerlijk wakker worden was het deze ochtend met de nieuwe single “Wokeuptoflexx” van IAMDDB. De in Manchester geboren zangeres/rapster maakte in 2017 voor het eerst furore met de trap parel “Shade”. Ook in 2018 oogstte ze heel wat succes met haar ep Flightmode Vol. 4 en werkte een lange waslijst aan grote festivals af. Met haar nieuwe single zet de zelfverzekerde IAMDDB haar opmars voort.

De titel suggereert een nogal heftig begin van de dag voor de half wakkere medemens, maar niets bleek minder waar. Beginnen doet het nummer met een zweverige piano sample, die zo van je favoriete lofi hip hop radio geplukt zou kunnen zijn. Natuurlijk konden ook de plots opduikende trap elementen niet ontbreken. Het is deze mix tussen trap, soul en jazz waar ze zo bedreven in is geworden, de perfecte trap song op nuchtere maag. De vocals klinken wel lichtjes eentonig terwijl ze eeuwig balanceert op de grens tussen rappen en zingen. Vernieuwen op vlak van tekst doet ze daarnaast niet. De terloopse “I don’t give a fuck” lijkt wel als levensmotto te fungeren. De beat begint richting het einde wat te sputteren en wordt iets zwaarder een donkerder, leuk om mee af te sluiten.

 

Maandag 1 april staat IAMDDB in de Melkweg in Amsterdam en op vrijdag 12 juli kan je ze spotten op Dour.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

IAMDDB @ Trix (Club): Speelse rapdiva slaat toe

IAMDDB behoort tot de populairste rapsters uit Europa, wat zich zonder verrassing vertaalde in een uitverkochte Trix Club. De veelzijdige artiest bewees…
AlbumsRecensies

ECHT! - INWANE (★★★★) : Grimmig grensverleggend

Na een verwachtingsvolle EP Douf brengt de Brusselse groep ECHT! nu debuutalbum INWANE uit. Ze combineren jazz, funk, electro en hiphop met als…
AlbumsFeatured albumsRecensies

박혜진 Park Hye Jin - Before I Die (★★★): Enkele parels in een grijze mantra-massa

Nee, niet alles dat uit Zuid-Korea komt, is K-pop of deuntjes in de trant van het godsgruwelijke “Gangnam Style” van PSY. Het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.