Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IAMDDB – “Wokeuptoflexx (WUTF)”

Heerlijk wakker worden was het deze ochtend met de nieuwe single “Wokeuptoflexx” van IAMDDB. De in Manchester geboren zangeres/rapster maakte in 2017 voor het eerst furore met de trap parel “Shade”. Ook in 2018 oogstte ze heel wat succes met haar ep Flightmode Vol. 4 en werkte een lange waslijst aan grote festivals af. Met haar nieuwe single zet de zelfverzekerde IAMDDB haar opmars voort.

De titel suggereert een nogal heftig begin van de dag voor de half wakkere medemens, maar niets bleek minder waar. Beginnen doet het nummer met een zweverige piano sample, die zo van je favoriete lofi hip hop radio geplukt zou kunnen zijn. Natuurlijk konden ook de plots opduikende trap elementen niet ontbreken. Het is deze mix tussen trap, soul en jazz waar ze zo bedreven in is geworden, de perfecte trap song op nuchtere maag. De vocals klinken wel lichtjes eentonig terwijl ze eeuwig balanceert op de grens tussen rappen en zingen. Vernieuwen op vlak van tekst doet ze daarnaast niet. De terloopse “I don’t give a fuck” lijkt wel als levensmotto te fungeren. De beat begint richting het einde wat te sputteren en wordt iets zwaarder een donkerder, leuk om mee af te sluiten.

 

Maandag 1 april staat IAMDDB in de Melkweg in Amsterdam en op vrijdag 12 juli kan je ze spotten op Dour.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Couleur Café 2022 (Festivaldag 2): Regen in de lucht en zon op het podium

Na een nacht en voormiddag rust opende het Ossegempark gisteren weer de deuren voor de tweede dag van Couleur Café. Het druilerige…
AlbumsRecensies

Vince Staples - Ramona Park Broke My Heart (★★½): Herkauwen en risico-avers

Het is bijna zomer en dat kan alleen betekenen dat Vince Staples zich klaarmaakt om zijn beste beentje voor te zetten. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GHØSTKID – “UGLY”

De Duitse band GHØSTKID bracht in 2020 een debuutplaat uit die toch wel in de smaak viel. Een mix tussen Bring Me…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.