Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IAMDDB – “Wokeuptoflexx (WUTF)”

Heerlijk wakker worden was het deze ochtend met de nieuwe single “Wokeuptoflexx” van IAMDDB. De in Manchester geboren zangeres/rapster maakte in 2017 voor het eerst furore met de trap parel “Shade”. Ook in 2018 oogstte ze heel wat succes met haar ep Flightmode Vol. 4 en werkte een lange waslijst aan grote festivals af. Met haar nieuwe single zet de zelfverzekerde IAMDDB haar opmars voort.

De titel suggereert een nogal heftig begin van de dag voor de half wakkere medemens, maar niets bleek minder waar. Beginnen doet het nummer met een zweverige piano sample, die zo van je favoriete lofi hip hop radio geplukt zou kunnen zijn. Natuurlijk konden ook de plots opduikende trap elementen niet ontbreken. Het is deze mix tussen trap, soul en jazz waar ze zo bedreven in is geworden, de perfecte trap song op nuchtere maag. De vocals klinken wel lichtjes eentonig terwijl ze eeuwig balanceert op de grens tussen rappen en zingen. Vernieuwen op vlak van tekst doet ze daarnaast niet. De terloopse “I don’t give a fuck” lijkt wel als levensmotto te fungeren. De beat begint richting het einde wat te sputteren en wordt iets zwaarder een donkerder, leuk om mee af te sluiten.

 

Maandag 1 april staat IAMDDB in de Melkweg in Amsterdam en op vrijdag 12 juli kan je ze spotten op Dour.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sheck Wes - "2020 DRAFT"

Sheck Wes is een 22-jarige rapper uit New York, althans daar gingen we toch van uit na zijn monsterhit “Mo Bamba” en…
AlbumsRecensies

Future & Lil Uzi Vert - Pluto x Baby Pluto (★★½): Gemiste kans

2020 was, om het zacht uit te drukken, een niet zo aangenaam jaar. Lil Uzi Vert en Future lijken zich daar alleszins…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ty Dolla $ign - "Be Yourself" (feat. Jhené Aiko & Mustard)

Alweer kunnen we genieten van een nieuwe single van Ty Dolla $ign, en deze keer doet de Amerikaanse singer-songwriter het samen met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.