Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stats – “The Family Business”

Constant vergeleken worden met Talking Heads en LCD Soundsystem, het klinkt als een droom, maar voor Stats is het werkelijkheid. De associatie met grote namen houdt nog niet op, want de frontman van deze zeskoppige band uit Londen is Ed Seed, die samen met La Roux gespeeld heeft en gitarist was bij Dua Lipa. De poppy, funky dansmuziek die Stats creëert, krijgt de laatste maanden steeds meer media-aandacht. Op 15 februari komt hun debuutplaat Other People’s Lives uit en dan kan het voor Stats wel eens helemaal ontploffen.

Vandaag kwam alvast single “The Family Business” uit, die geheel in de lijn ligt van de verwachtingen en voornoemde associaties. Meteen wordt het nummer overspoeld door typische synths die je meesleuren naar Stats’ mengeling van heden en verleden. Het dansbaarheidsgehalte ligt uiterst hoog. De heupen blijven onmogelijk onberoerd, en het is voor een groot deel de drum die daar verantwoordelijk voor is. Doorheen bijna het ganse nummer weerklinkt hetzelfde catchy drumpatroon stevig, resoluut en rechtdoor. De vaart zit erin en de sound is er los op, met als gevolg dat wij nog ettelijke dagen zullen dansen op “The Family Business” en uitkijken naar meer van dit kaliber!

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dua Lipa & Elton John - "Cold Heart" (PNAU remix)

Elton John en Dua Lipa: de één heeft er al een fantastische carrière opzitten, de ander zit momenteel op het hoogste punt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dua Lipa & Dillon Francis - "CAN THEY HEAR US"

Er was de afgelopen periode geen ontkomen aan Dua Lipa en als het coronavirus niet bestond, was dat zelfs nog meer het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Problem of Leisure: A Celebration of Andy Gill and Gang of Four (★★★½): Ode aan de grondleggers van de postpunk

Met bands als Squid, black midi, Shame en Black Country, New Road beleeft postpunk momenteel alweer een spannende heropleving. Deze jonge wolven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.