Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Biig Piig – “Nothing Changes”

Na de release van haar eerste ep Big Fan of the Sesh, Vol. 1 brengt de Ierse Londen-based Biig Piig na “Raze: Plan B” een tweede nummer “Nothing Changes” uit. Beide nummers zullen deel uitmaken van haar veelbelovende tweede ep Big Fan of the Sesh, Vol. 2. Het nieuwe nummer is een samenwerking met Kxrn.

‘Nothing changes every day’s the same, running round in circles…’. Het nummer start alsof het reeds enige tijd op repeat staat en brengt constante jazzy piano loops die als een donkere wolk boven Biig Piig lijken te hangen. De beat kenmerkt zich door het immer hoge Jay Dee-gehalte dat haar eerder werk reeds vertoonde. “Nothing Changes” is de ultieme soundtrack voor one of those days waar het gewoon eens wat minder gaat.

Biig Piig heeft die heerlijke moeiteloosheid waardoor het klinkt alsof ze een freestyle dropt recht uit het hart. Ze is een ruw talent waar we nog veel van mogen verwachten. In “Nothing Changes” spreekt ze haar luisteraars op een breekbare en bijna lome wijze toe. Ze neemt je in vertrouwen over de dip waar ze niet uit lijkt te raken. Zet je volume de laatste tien seconden wat luider want ze fluistert ons dit ook toe. We feel you girl, you’ll find your path again.

Biig Piig op Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Biig Piig - "Feels Right"

Geboren in Ierland, opgegroeid in Spanje en vandaag de dag in het grote Londen; Biig Piig blijft niet graag op dezelfde plek….
LiveRecensies

Biig Piig @ Botanique (Witloof Bar): De slaapkamer voorbij

Neo-soul, alternatieve r&b, lo-fi hiphop met jazzinvloeden: geen enkel genre in dit rijtje is misplaatst bij het beschrijven van de muziek van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Biig Piig - "Roses and Gold"

Biig Piig, oftewel de Ierse Jess Smyth, groeide op tussen Ierland en Spanje voordat zij zich in Londen vestigde. Hierdoor zingt ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.