Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Business – Let Them Grind

Big Business is een tweekoppige band uit Seattle, USA. Seattle? En toch weinig te maken met grunge! Wel een bassist-zanger en drummer-zanger die er alles aan doen om met twee instrumenten muziek te maken die moeilijk in een doosje valt te steken. Invloeden van stoner, sludge en punk zijn er zeker aanwezig. Een dikke knipoog naar the Melvins is er absoluut in te vinden.

Met twee is het moeilijk om altijd iets nieuws te doen en om niet te eentonig te worden. Dat was op de vorige cd Command Your Weather zeker een issue. Dat doen ze met “Let Them Grind” terug beter. Voldoende afwisseling en af en toe terug een tandje bij naar snelheid toe. Dat deed het live ook altijd goed. Want als Jarred Warren zijn basgitaar aanslaat alsof het een gewone gitaar is, en zijn stem volledig open draait, dan klinkt Big Business op zijn best. Hopelijk is dit nummer een aanzet tot een release die een beetje terug grijpt naar het originele recept. En meestal is dat het beste recept!

Toch wel benieuwd wat hun volgende release zal worden. Dit is de eerste single voor dit album, The Beast you Are, dat uitkomt op 12 april op Joyful Noise Records. Voorlopig wordt er enkel in Noord Amerika getourd.

Facebook

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Captain Kaiser - RHYME&REASON (★★★★): De nieuwe garagegrootmacht is opgestaan

Als een van de meest veelbelovende garagerock en -punkbands van het Belgische muzieklandschap, bewoog Captain Kaiser ondanks twee albums op de teller…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Drums 'n' Guns - "Gloria"

De bandleden van Drums ‘n’ Guns kunnen we nog onmogelijk nieuwelingen noemen. Met een verleden in stonerband Mogul en toch al twee…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Malevolence - “On Broken Glass”

Iedereen die een beetje thuis is in de hardcore wereld weet intussen wie Malevolence is. De Britten spelen een mix van hardcore,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.