Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single King Gizzard & The Lizard Wizard – “Cyboogie”

Na het ontzettend productief jaar 2017, was het in 2018 opvallend stil rond King Gizzard & The Lizard Wizard. In 2019 brengen ze er verandering in en dat doen ze alvast met de release van hun vinyl 7″-single “Cyboogie”/”Acarine”.  Voor wie de single niet kan bemachtigen, heeft de Australische groep de A-kant online gezet. “Cyboogie” is een bijzonder nummer, want het kenmerkt de meest onverwachte verandering van geluid tot nu toe voor de band.

De psychedelische rock groep werd tot voorheen voornamelijk gekenmerkt door het wildere gitaarwerk, maar op “Cyboogie” zijn er nagenoeg geen gitaren te bespeuren. Het nummer is namelijk een 7-minuten durend stuk vol vintage synthgeluiden en robotachtige stemmen, maar met de typische aanstekelijk groove die we van King Gizzard & The Lizard Wizard gewoon zijn. De switch naar het stevige elektronicawerk zal de fans zeker en vast verdelen, maar dat het nieuwe geluid gewaagd is, staat als een paal boven water.

Benieuwd naar nog meer muziek? Volg ons op Spotify!

31 januari 2019

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief