Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Frankie and the Witch Fingers – “Realization”

Twee singles van Frankie and the Witch Fingers in één week tijd! Vandaag op dezelfde dag zelfs als de nieuwe single van King Gizzard & The Lizard Wizard. Een onverwachte hoogdag voor fans van verschroeiend luide, psychedelische garagerock én voor fans van het experiment. Eerder deze week kregen we van Frankie and the Witch Fingers al “Pleasure” in de bus, een opwarmertje voor hun nieuwe album ZAM dat binnenkort uitkomt. Het belooft een plaat te worden met voor ieder wat wils: van swingende psychedelica tot rauwe, maar dansbare, garageriffs. Voor de groep liggen na hun laatste album Brain Telephone de verwachtingen hoog, en hun laatste nieuwe single “Realization” lijkt ons op dat vlak niet alleen gerust te stellen, maar ons ook behoorlijk op te winden.

“Realization” is een power-explosie recht in je gezicht. Je moet het zeggen zoals het is. De dansbaarheid van het nummer in combinatie met de catchy riff en de meebrulbare lyrics maken het tot een heuse oorwurm. Het is een avontuur van net geen vijf minuten waarop de band je hoofd in kruipt zonder ook maar 1 moment de intensiteit van de song te verminderen of aan strakheid in te boeten. Naar het einde toe galmt de grootse, ongepolijste riff zelfs recht doorheen een mysterieuze noisewolk. Als een mes door boter.

Deze nieuwe single is een oorwurm van formaat die beter wordt met elke luisterbeurt, en naar voren wordt geschoven als paradepaardje van wat wel eens een klepper van een plaat zou kunnen worden.

ZAM komt op 1 maart uit bij Greenway Records. Op 31 mei speelt de band in Nosta in Opwijk.

Facebook | Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

31 januari 2019

About Author

Jonas Rombout


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief