Live, Recensies

Darrell Cole & Poté @ Fifty Fifty Session: The scene is alive!

Angèle, Mahalia, Blackwave., Tamino, Glints, … voor ze bekend werden, toonden ze wat ze allemaal in hun mars hebben op een FiftyFifty Session. Ook deze keer zocht men naar twee spannende acts die veel potentieel hebben om het grote publiek te bereiken en ging men de urban kant op. In een exclusieve setting in het hartje van Brussel, meer bepaald de C12, gaf men gisterenavond de Belgische rapper Darrell Cole en de Londense producer Poté een podium om zich aan select publiek voor te stellen. Vooral die eerste lijkt momenteel wel helemaal door te breken en is duidelijk klaar voor de grotere podia.

In London geboren, in Antwerpen woonachtig en het Brusselse podium helemaal ingepakt. Darrell Cole weet van aanpakken en dus ook van inpakken. Met een zeer sfeervolle vibey set wist het talentje de aanwezigen aan het bewegen te krijgen. Een saxofonist, een dj en een over gouden stembanden beschikkende zangeres wisten ervoor te zorgen dat zijn set zich duidelijk onderscheidt van dat van collega’s. Een overbodige MC heeft Cole niet nodig om het publiek mee te krijgen, want dat doet hij zelf met verve. Dat we van hem nog veel gaan horen mag dus duidelijk zijn.

Een halfuurtje later begon Londenaar Poté aan zijn show. Dat het een speciale show ging worden, zagen we al op voorhand aankomen want het was meteen ook zijn allereerste show in ons land. Helemaal op zijn eentje stond de Brit op het podium en kon hij door zijn swingende beats en goede percussie de aanwezigen aan het dansen brengen. De duidelijke invloeden van techno en house zorgen ervoor dat zijn muziek de radio niet zal halen, maar in de scene zal hij snel kunnen ontploffen tot een in de gaten te houden act. Dansen konden en deden we op zijn set, die misschien door iets meer afwisseling nog spannender zou kunnen geweest zijn. 

Fifty Fifty toont ook deze keer dat ze weten wat leeft in de muziekwereld. Darrell Cole wordt overal betiteld als de ‘Next Big Thing’ in de hiphopwereld en dat geloven we na zijn korte set des te meer. Ook Poté, die overigens Gorillaz’s Damon Allbarn als co-producer voor zijn project wist te winnen, had niet veel nodig buiten zijn muziek om iedereen aan het bewegen te krijgen. Beide acts wisten in de Brusselse C12 hun talent onder bewijs te stellen en deden dat met verve. Op deze eerste sessie van het jaar kondigde Fifty Fifty overigens ook aan dat de volgende sessies minstens even straf gaan zijn. We zijn benieuwd!

31 januari 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn Certified pop-slet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief