Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yung Lean – “Creep Creeps”

Yung Lean is misschien wel de droevigste en depressiefste rapper in de scene en dat weerspiegelt zich in zijn teksten. De Zweed maakte naam en faam met nummers als “Giseng Strip 2002” en “Hennessy & Sailor Moon” en is één van de grootste cloudrappers die er bestaan. Zijn plaat Stranger stelde hij vorig jaar nog voor op Dour en in oktober kwam hij met de mixtape Poison Ivy op de proppen. Ondanks zijn populariteit lijkt het wel alsof Yung Lean nooit gelukkig is, waardoor hij zich ook soms sadboy noemt. Met “Creep Creeps” loste hij vandaag alweer een nieuwe single die opnieuw een heel donkere kant van hem laat zien.

Vrolijk wordt je ook niet van “Creep Creeps”, zoveel wordt al snel duidelijk. Zinnen als ‘I’m Working on Dying’ komen hard binnen en geven het nummer een sombere ondertoon. De trappy en vrolijke beat staat daarom in een schril contrast met de tekst en past niet echt goed bij de woordenstroom van Lean. Het moet ook gezegd worden: Yung Lean was nooit echt de beste songwriter en dat wordt ook duidelijk in de chorus (Chinchilla, Chinchilla, white sneaks) die eerder een samenraapsel is van woorden dan van echte zinnen. Maar toch heeft “Creep Creeps” wel iets dat ons toch nog kan overtuigen en dat is gewoon zijn unieke manier van rappen. Een nieuwe plaat van Yung Lean is ook al op komst en laten we hopen dat die iets vrolijker is dan “Creep Creeps”.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2073 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Travis Scott @ Sportpaleis: Temple Run XXL

Ben je nog op zoek naar een verklaring waarom de grond in Antwerpen omstreeks tienen trilde? Wel, ene Travis Scott raasde aan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yung Lean – “Shadowboxing”

Zweedse artiest Yung Lean gaat al een tijdje mee. Een dikke tien jaar geleden begon hij zijn carrière als SoundCloud-rapper met een…
LiveRecensies

Dour 2023 (Festivaldag 4): Dansen en daveren

Dour gaat dit weekend zijn laatste dagen in, maar aan een zomerse sfeer en onuitputbare muziekschatten was er op dag vier geen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.