Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (21 tot 27 januari)

Freaky Age zet er een punt achter

In 2006 trapten de piepjonge rockers van Freaky Age hun muzikale carrière op gang met de winst van Humo’s Rock Rally. Maar na vier albums en 15 jaar samenspelen is hun liedje uit. Dat wist zanger Lenny Crabbe aan HUMO te vertellen deze week: “Het is een gezamenlijke beslissing waar lang over is nagedacht.” De band geeft in september nog een afscheidsconcert in de AB. “We hebben in al die jaren een fantastische fanbase opgebouwd, en daar willen we in stijl afscheid van nemen.”

Red Hot Chili Peppers & Post Malone binnenkort samen op een podium

Deze week werden de optredens voor de Grammy’s aangekondigd. Op 10 februari zullen onder meer Miley Cyrus, H.E.R., Cardi B, Post Malone en Red Hot Chilli Peppers te zien zijn. Die laatste zullen bovendien samen het podium betreden. Voor de rapper is dit geen uitzondering, hij trad eerder al op met Aerosmith. Welke nummers er zullen gespeeld worden, is nog niet bekend.

Mute je meest ongeliefde artiesten op Spotify

Het leven is te kort om naar slechte muziek te luisteren, daarom heeft Spotify een nieuwe functie gelanceerd. De ‘don’t play this artist’-functie waarmee je voorkomt dat One Direction of Boef jouw perfecte playlist komen binnensluipen, zit nog in een testfase en zou bij de volgende update van de iOS app live gaan. Je kan dan vanuit de artiest-pagina op de drie puntjes klikken en de ‘don’t play this artist’-functie aanzetten.

Kevin Parker (Tame Impala) vergat band te vertellen dat ze op coachella stonden

In een interview met The Sunday Times gaf Kevin Parker toe dat hij z’n band niet meteen had ingelicht over hun headline-sloth op Coachella. Pas op de dag wanneer de poster van het festival werd onthuld, bracht hij zijn band op de hoogte: “They would’ve woken up, seen the poster and thought it was a joke,” he said. “If they read this interview, they’ll know I forgot.” In een berichtje liet hij hen weten dat de poster geen grap was, en dat ze het grootste optreden uit hun 12-jarige carrière spelen op het hoofdpodium van Coachella.

Ruzie in Britrock-land: Shame haalt uit naar Catfish and the Bottlemen

De meest Britrock-fans waren de afgelopen dagen in hun nopjes want geliefde band Catfish and the Bottlemen kondigden de tracklist voor hun nieuwe plaat aan. Behalve Shame dan. De Britse band trok zette hun zuurste gezicht op en trokken richting publiek forum Twitter om hun gal te spuwen over de collega-band: “the first letter of each of the songs on this album spell out the words ‘shit band’”. Daar eindigde het niet. De band noemde de cover “clip art” en de tracklist een “year 6 spelling test”. De reacties van Catfish and the Bottlemen-fans zorgden voor het ideale zaterdagavond-entertainment.

Ariana Grande’s nieuwe album is er al binnen twee weken

Haar vorige plaat is nog geen half jaar oud, maar Ariana Grande staat al met nieuw materiaal klaar. Deze week kondigde ze via Instagram de releasedate voor haar nieuwe album aan: 8 februari. Ook de tracklist gooide ze op Instagram.

Halve My Chemical Romance Reünie ten voordele van Netflix

Vroegere frontman van My Chemical Romance Gerard Way bracht in 2007 zijn eerste graphic novel uit, The Umbrella Academy. Die werd omgetoverd tot Netflix reeks en verschijnt volgende maand op de streamingsdienst. Op de soundtrack staat onder andere een nummer van de frontman én zijn ex-collega – gitarist van My Chemical Romance – Ray Toro. De cover van Simon & Garfunkel’s “Hazy Shade of Winter” is alvast volledig te beluisteren en een mooi troostmiddel voor fans van de band die in 2013 het doek deed vallen over hun bestaan.

Weezer is ook niet vies van een cover

Na hun Toto-stunt, liet Weezer deze week een volledig cover surprise album op de wereld los. Naast “Africa” nemen ze ook “No Scrubs” (TLC), “Take on Me” (A-ha), “Billie Jean” (Michael Jackson) en “Paranoid” (Black Sabbath) onder handen. Eén voor één songs uit de laatste decennia van de twinstige eeuw. Om in die retro vibe te blijven krijg je bij een fysieke CD-bestelling via de website een velcro-portefeuille en onderleggers cadeau.

In België mag jong talent op Pukkelpop spelen, in de UK op Glastonbury

Wie in België De Nieuwe Lichting wint, kreeg vroeger een plekje op de affiche van Pukklepop. In de UK is de prijzenpot iets groter. Glastonbury schrijft ieder jaar een Emerging Talent wedstrijd uit en ook in 2019 hangt daar een plekje op de line-up aan vast, samen met een geldprijs van 5.000 euro. Vorige winnaars zijn onder andere Izzy Bizu, Declan McKenna en ons eigenste grote beer van morgen Flohio.

Fan van muziek? Volg ons op Spotify voor de beste nieuwe muziek!

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Post Malone – Austin (★★½): Pareltjes in een zee van commerciële beats

De Amerikaanse zanger, rapper en singer-songwriter Post Malone, die zichzelf liever omschrijft als ‘kunstenaar’, loste zonet zijn vijfde studioalbum Austin. Waar Posty…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Post Malone - "Overdrive"

Nog een kleine twee weken tot Post Malone zijn meest persoonlijke album tot dusver op de wereld zal loslaten. De weg naar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blanks - "Nobody Knows"

Met zijn ‘One Hour Song Challenge’ en ‘StyleSwap’ video’s werd Blanks, artiestennaam van Simon de Wit, bekend op YouTube waar hij allerlei…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.