Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Simple Creatures – “Drug”

Mark Hoppus en Alex Gaskarth, leden van poppunkgrootheden blink-182 en All Time Low, die samen muziek maken: die mededeling zal menig poppunkhart vandaag sneller doen slaan. Hoppus deed al een tijdje geheimzinnig over ‘een project’ waar hij op zat te broeden, en nu kan die geheimzinnigheid de prullenmand in. De heren trokken, samen met producer Zakk Cervini (ook bekend van o.m. blink-182, All Time Low, Yungblud en 5 Seconds of Summer), de studio in om de hand te leggen aan hun debuut-ep, die er in maart zit aan te komen. Ook wij waren heel benieuwd naar wat het drietal in de studio in elkaar heeft geflanst, maar hielden ergens ons hart ook een beetje vast…

De eerste tonen zijn veelzeggend. “Drug” begint met een stukje ‘nanana’, dat zonder al te veel schaamte, laat staan een bronvermelding, uit “So What” van P!nk lijkt te zijn geplukt. Vervolgens krijgen we Hoppus’ stem, in een bad vol autotune gedrenkt, die op een metaforische manier beschrijft hoe de dingen of personen die je lief hebt je soms helemaal kapot kunnen maken. Voeg daar de stem van Gaskarth en een vervelend plakkerig refrein aan toe en, je krijgt een fout boybandnummer gebracht door heren die hier niet eens goed in zijn. De liefde mag door iedereen bezongen worden, maar de manier waarop mag wel ergens in lijn zijn met je biologische leeftijd. Mocht Jan De Nul ook songs kunnen uitbaggeren, luisterden we bij “Drug” voor drie minuten en vijftien seconden naar perfecte stilte.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Avril Lavigne - Love Sux (★★★½): Terugkeer naar de vorm uit de hoogdagen

2002, exact twintig jaar geleden, veroverde de toen zeventienjarige Avril Lavigne de wereld met haar monsterhit “Complicated”, gevolgd door de al even…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single All Time Low - "PMA" (feat. Pale Waves)

Sinds het uitbrengen van hun achtste album vorig jaar, lijkt het wel of All Time Low hun muzikale identiteit van de jaren…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Superlove - "btw! i adore u"

Superlove is een noisepop trio uit Bristol. Sinds hun ontstaan in 2018 doen ze voornamelijk dienst als voorprogramma voor poppunk-bands zoals Stand…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.