Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Band Of Skulls – “Cool Your Battles”

Ze blijven tegenwoordig nog maar met twee over, maar op 21 april verschijnt toch alweer de vijfde plaat van Band Of Skulls. De rockband uit Southampton brengt hiermee een opvolger uit voor By Default uit 2016. Love Is All You Love is de naam van de nieuwe plaat en het zou een ruige, maar tedere boodschap bevatten. Een positieve plaat dus, eerste single “Cool Your Battles” moet ons alvast een idee geven hoe dat zal klinken. Hoge verwachtingen hebben we bijgevolg niet.

Als rockband kan je niet vijf albums hetzelfde blijven maken en zeker als je maar met drie bent. Nu Band of Skulls nog maar een duo is, wordt het dus nog moeilijker. “Cool Your Battles” start veelbelovend met een gitaar die evengoed bij een AC/DC song zou passen. De opbouw is angstaanjagend en je verwacht je aan een furieus refrein. Helaas ontploft de song in een slappen popsong met niet echt een potig refrein. Zwak, zeker als je weet dat de band songs als “Death By Diamonds And Pearls” schreef. Misschien worden artiesten soft met de jaren, of wilden ze eens experimenteren. Hoe het ook mag zijn, hopelijk krijgen we op de andere songs wat meer power te horen. Anders zou Band Of Skulls wel eens in de vergetelheid kunnen belanden.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2968 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Framan - "My Weekly Overdose"

Framan ontpopt zich als nieuw talent van Belgische bodem. Deze eenmansgroep bestaande uit Arno Geers maakt al vele jaren muziek, o.a. in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Genghis Tron - "Pyrocene"

Dubbel onverwacht mag je deze terugkeer van Genghis Tron wel noemen. Ten eerste komt de band terug na een hiaat van 10…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danko Jones – “I Want Out”

Begin dit jaar bracht Danko Jones een ode aan het meest onderschatte tijdperk van een zo al onderschatte groep: hij showde een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.