Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Little Simz feat. Cleo Sol – “Selfish”

Dit jaar verschijnen in het hiphopwereldje weer heel wat geanticipeerde albums, en daar is Grey Area van Little Simz natuurlijk ook eentje van. De Londense MC en woordkunstenares bracht in 2016 haar vorige plaat Stillness in Wonderland uit en was ook te horen op Humanz van Gorillaz. Gorillaz bleken zo’n grote fan van haar te zijn dat ze haar ook nog eens meenamen op hun uitgebreide tour waardoor de maak en de release van haar album naar achter werd verplaatst. Het lange wachten werd echter beloond met de aankondiging van Grey Area dat op 1 maart zal verschijnen. En alsof dat nog niet genoeg goed nieuws was, kregen we ook nog eens het nieuwe, door superproducer Inflo geproducte, “Selfish” cadeau.

“Selfish” is inmiddels ook de vierde single van de plaat en ook deze mag er wezen. Het nummer straalt iets rustgevend uit en kan ook met zijn heerlijk gelaagde beats weer overtuigen. “Selfish” is daarbovenop ook nog heel groovy en soulvol, dat laatste is te danken aan de goddelijke gastbijdrage van rijzende ster Cleo Sol. De fatsoenlijk verwerkte strijkers brengen het nummer nog iets majestueus. Je weet eigenlijk nooit echt wat je van Little Simz moet verwachten, maar steeds weer weet ze klasse kanjers te releasen die de lat steeds weer hoger weten te leggen voor de rest.

Deze zomer maakt Little Simz haar opwachting op het Luikse Les Ardentes festival, waar ze op zaterdag 6 juli naast andere grootheden als Pusha T en Petit Biscuit haar opwachting zal maken.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2015 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Little Simz - Drop 7 (★★★½): Onverwachts, maar daarom niet minder welgekomen

De leukste dingen in het leven komen er als je ze niet verwacht, en al zeker als je ze van Little Simz…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justin Timberlake - “Selfish”

Hoe zou het tegenwoordig nog met Justin Timberlake gaan? De storm van controverse die gepaard ging met de onthullingen in de memoires…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2023

De eindejaarslijstjes vliegen je tegenwoordig weer om de oren, dus je zal ongetwijfeld gemerkt hebben dat niet elke plaat de aandacht krijgt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.