Features

Vijf tips voor Het Depot dit voorjaar

In Het Depot weten ze altijd een mooi evenwicht te vinden tussen jong, lokaal talent en oude gedienden. Soms krijg je er zelfs internationaal talent voor de kiezen en zo weet de zaal altijd een boeiende programmatie af te leveren. Wij gingen eens kijken wat ze nog in petto hadden voor dit najaar, geven je vijf tips en voor ieder concert kan je ook een duoticket winnen. Hoe je dat doet, lees je op het eind van dit artikel.

Kakkmaddafakka (29/1)

Dat in Bergen de zon niet het hele jaar door schijnt, is voor discussie vatbaar als je de muziek van de Noorse band Kakkmaddafakka hoort. De zeskoppige band zorgt voor enorm dansbare en zonnige indiepop, met opgewekte gitaarrifjes en aanstekelijke synths. De band werkt momenteel aan een nieuw album, dat in maart uitkomt. “Naked Blue” was er al een eerste single van en ongetwijfeld laten ze binnenkort nog wat meer horen. Nadat ze voor hun passage op Filter Festival afgelopen november in Trix verstek moesten geven, beloofden ze de fans een nieuwe Europese tournee. Deze keer houden ze op 29 januari halt in het Depot, voor een -naar het schijnt- straffe liveshow. Support act van dienst is het Belgische Statue. Laat de zon in je hart en in het Depot.

Morcheeba (18/2)

Triphop is altijd iets wat een apart publiek wist te trekken. Grootheden in het genre zijn natuurlijk Massive Attack, Portishead en Tricky, maar ook Morcheeba leunt hier dicht bij aan. Ze wisten nooit zoveel successen te vergaren als de echte toppers, maar binnen het genre worden ze wel gezien als één van de belangrijkste namen. Vorig jaar verscheen voor het eerst in vijf jaar een nieuwe plaat van de band en die komen ze dan ook met alle plezier voorstellen in Het Depot. Dat het een avond wordt om bij weg te dromen, kan je nu al noteren.

Geppetto & The Whales (20/2)

Al tien jaar vormen zes jonge gasten uit het Antwerpse de band Geppetto & The Whales. Ze zetten zichzelf in 2010 op de kaart met hun deelname aan Humo’s Rock Rally, waar ze overigens een finaleplaats bemachtigden. Na passages aan onder andere Pukkelpop en de Ancienne Belgique én hun succesvolle debuutalbum Heads of Woes bleef het echter enkele jaren stil rond de band. Tot deze zomer! Op Pukkelpop loste de band een eerste nummer van hun nieuwe plaat. “I Know Who You Where” werd positief onthaald en deed meteen verlangen naar meer. Met hun nieuwe plaat Passages – die op 19 januari verschijnt -, probeert de band aan te tonen dat ze hun plaats binnen de Belgische muziekwereld meer dan waard zijn.

Bob Mould (12/3)

Bob Mould is een legende in de grungescene, zoveel is nu al zeker. De man richtte Hüsker Dü op en zorgde hierdoor mede voor inspiratie op Pixies en Nirvana. Later werkte hij ook al eens mee op de plaat van Foo Fighters, het kan dus gezegd zijn dat Bob Mould en Dave Grohl het best wel met elkaar kunnen vinden. Maar ook op zichzelf doet Mould het uitstekend, na de ontbinding van Hüsker Dü was er Sugar en nu doet hij het helemaal solo. Op 8 februari verschijnt zijn dertiende soloplaat en een maand later staat hij in Het Depot. Niet te missen voor de liefhebbers van rock met een aanstekelijke input.

Jamie Lawson (27/4)

Ben jij vorig jaar naar Werchter afgezakt om Ed Sheeran aan het werk te zien? Dan heb je ongetwijfeld ook kennis mogen maken met zijn goede vriend Jamie Lawson, die als voorprogramma mee door Europa trok. De 43-jarige Brit bracht in 2017 zijn vijfde album uit als eerste rekruut van van Ed Sheeran’s eigen label en kon zo van aardig wat media aandacht genieten. In 2015 pronk de Britse singer-songwriter voor het eerst aan de top van de albumcharts van zijn thuisland, en scoorde hij met “Wasn’t Expecting That” zijn grootste hit. Een man die zich al helemaal bewezen en ongetwijfeld voor een mooi concert zal zorgen.

Omdat het altijd fijn is om concerten te ontdekken, bieden we voor ieder concert dat we hierboven vernoemden duotickets aan. Wat je daarvoor moet doen, is heel simpel. Je stuurt ons een screenshot waarop je bewijst dat je onze Facebook-pagina leuk vindt, of onze Instagram volgt samen met een antwoord op volgende vraag; Hoe heten de twee andere bandleden waar Bob Mould mee in Husker Du zat? Dit alles stuur je samen met het concert naar voorkeur door naar wedstrijd@dansendeberen.be. Veel succes!

2972 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single The Calicos - "Follow You Down"

Drie jaar na de oppergaai afgeschoten te hebben op de Humo’s Rock Rally (2018) is het wachten op het debuut van de…
AlbumsRecensies

Bob Mould - Blue Hearts (★★★★): Als een dure wijn: hoe ouder, hoe beter

Op sommige mensen staat er geen leeftijd, anderen laten zich gewoon de wet niet voorschrijven en er zijn er maar een aantal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bob Mould - "Siberian Butterfly"

Sommige mensen lijken moeilijk ouder te kunnen worden. Lang was dat een eigenschap waar je eigenlijk niet trots op moest zijn, want…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.