Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Cinematic Orchestra – “A Caged Bird/Imitations of Life” (feat. Roots Manuva)

The Cinematic Orchestra was de laatste tijd al een aantal keer te zien in ons land, en hield zich bezig met allerlei projecten, maar het is inmiddels al twaalf jaar geleden dat de groep zich waagde aan een volledig eigen studioalbum. Daar is verandering in gekomen, want op 15 maart verschijnt To Believe. Op die plaat kunnen we weer meer groots gearrangeerde en organische nummers vinden zoals we van dit project gewend zijn, alsook gastoptredens van o.a. Moses Sumney, Heidi Vogel, Grey Reverend , Dorian Concept en Tawiah. The Cinematic Orchestra stelt op To Believe ook wat misschien wel dé sleutelvraag van 2019 is: wat valt er te geloven en wat niet? Het eerste materiaal hieruit is “A Caged Bird/Imitations of Life”, een samenwerking met Roots Manuva.

De Londense rapper drukt zijn stempel op een geluid dat op en top The Cinematic Orchestra is. Zijn spoken-word vocals klinken op het eerste gehoor onderkoeld, maar in werkelijkheid zijn ze vurig. Ze graven in de gelaagde en steeds evoluerende arrangementen die we van The Cinematic Orchestra konden verwachten. Op meesterlijke wijze transformeert het zeven minuten durende nummer van minimalistische beats en piano naar zweverige segmenten om uiteindelijk uit te komen bij strijkers die vervlochten zijn met subtiele elektronica. Het werk van The Cinematic Orchestra klinkt nog steeds – zoals de naam het perfect zegt – filmisch.

The Cinematic Orchestra staat op woensdag 13 maart in de Ancienne Belgique.

15 januari 2019

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief