Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Buckcherry – “Bent”

De Amerikaanse rockband Buckcherry gaat al mee sinds de jaren dat het grotendeel van u nog in de luiers zat en uw grootste zorg het tijdstip van uw volgende portie fruitpap was: De band uit Californië brengt sinds 1995 – mits een korte split begin de eeuwwisseling – snedige rock met de rauwe stem van frontman Josh Todd als vast herkenningspunt binnen het landschap van schreeuwlelijkaards en brulboeien. De heren passeerden al enkele malen de revue in ons kleine Belgenland, met enkele passages op de affiche van Graspop Metal Meeting en verschillende zaalshows op de teller. Het vijfkoppige collectief kondigde ook hun aankomende album Warpaint aan waarop ook dit eerste voorsmaakje, “Bent’, terug te vinden zal zijn.

“Bent” opent met een triggerende baslijn die vervolgens opgebouwd wordt naar een bombastische alsook redelijke cliché gitaarriff. De distortion knop werd gretig richting niveau tien gedraaid en de combo met Todd’s scheurende stem resulteert in een rocksong volgens het boekje. De elementen kloppen, de uitvoering zit strak, het geheel is toegankelijk en we zien dit nummer dan ook bij menig liefhebber van het ruigere genre aanslaan. Buckcherry zal echter wat meer registers moeten opentrekken, willen ze gaan innoveren of iets nieuws voorschotelen in een tijdperk waar het rockgenre steeds meer wordt ingeruild voor hiphop en pop. In afwachting van Warpaint en de passage van de band kunt u echter naar hartenlust mee grooven op “Bent”.

Het nieuwe album van Buckcherry wordt op 8 maart verwacht.

Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjesUitgelicht

Festivalzomer 2021: Wat gaat er wel en niet door?

De zomer van 2020 viel tegen. Niet alleen was het moeilijker om grote reizen te maken, maar ook in eigen land waren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warpaint - "Lilys"

Na vijf jaar radiostilte is Warpaint terug van weggeweest. Hun nieuwe single “Lilys” is het eerste originele materiaal van het viertal sinds…
AlbumsRecensies

Julia Stone - Sixty Summers (★★★½): Wazige liefde, besprenkeld met glitter

Julia Stone. Onlosmakelijk verbonden met muzikale partner in crime Angus, fulltime indiefolkhartjesverwarmster en in bijberoep nog eens de Australische spin-off van Aphrodite….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.